Metro ontkent geruchten over vertrek uit België en India

VK: Ocado onthult lichtere robots om supermarktgiganten als Kroger te helpen de strijd aan te gaan met Amazon
Ocado heeft een nieuwe magazijnrobot aangekondigd die naar eigen zeggen lichter en energiezuiniger is dan zijn voorganger. Het Britse bedrijf verkoopt zijn automatiseringstechnologie voor de retailsector aan grote supermarktketens, waaronder Kroger, het Britse Morrisons en het Franse Casino. Ocado onthulde ook een zogenaamd virtueel distributiecentrum, dat volgens het bedrijf zal helpen om levertijden te verkorten.
Bron: cnbc.com 

Spanje: Caprabo overtreft expansieprognose, opent 14 winkels in 2021
Caprabo heeft aangekondigd dat het zijn expansieprognose voor 2021 heeft overschreden en het boekjaar heeft afgesloten met 14 nieuwe supermarkten in zijn netwerk. Het bedrijf heeft ongeveer €5,2mln geïnvesteerd in zijn uitbreidingsplan, dat heeft geleid tot de creatie van 116 banen en meer dan 4.500 m2 aan commerciële ruimte.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: Sonae MC rapporteert omzetgroei van 6,3% in 2021
Sonae MC, het foodretailbedrijf van het Portugese Sonae, rapporteerde over het boekjaar 2021 een omzet van €5,36 mld, een groei van 6,3% ten opzichte van het voorgaande jaar (+3,4% op LFL-basis). Het hypermarkt-segment rapporteerde een omzetgroei van 2,4%, tot €1,8 mld, terwijl de supermarkten hun omzet zagen stijgen met 5,9%, tot €2,7 mld. Het segment 'nieuwe groeimarkten en overige' liet de grootste groei zien van 16,5% tot €885 mln.
Bron: esmmagazine.com 

Metro ontkent geruchten over vertrek uit België en India
De Duitse retailer Metro heeft zijn visie op de toekomst bekendgemaakt. De groep mikt op groei via groothandel en e-commerce, maar ontkent geruchten over een zeker vertrek uit België en India.
Bron: retaildetail.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven