Continental investeert in Agroberries om wereldwijde uitbreidingsplannen versneld te realiseren

Continental Grain Company maakte onlangs bekend geïnvesteerd te hebben in Agroberries, een verticaal geïntegreerde speler op de zachtfruitmarkt. Agroberries levert jaarlijks ruim 50.000 ton zachtfruit aan haar klantenbestand dat voornamelijk bestaat uit topbedrijven in Noord-Amerika en Europa. Het fruit is afkomstig van haar meer dan 2.000 hectare tellende eigen zachtfruitareraal en een divers netwerk van externe telers. De agrarische footprint van het bedrijf strekt zich uit over vijf verschillende landen, waaronder een aantal van 's werelds meest productieve teeltgebieden.  

De gezondheids- en demografische trends blijven de consumptie van verse AGF aanjagen. Gezien hun hoge voedingswaarde groeit de vraag naar zachtfruit steeds verder en geldt zij momenteel als één van de snelstgroeiende AGF-categorieën in de retail. Klanten zijn daarom op zoek naar leveranciers die jaarrond kwalitatief hoogwaardig zachtfruit kunnen leveren.   

De investering van Continental zal Agroberries in staat stellen om haar productie en internationale distributie van zowel conventioneel als biologisch zachtfruit uit te breiden en de uitrol van nieuwe rassen te versnellen, waardoor het bedrijf haar jaarronde productaanbod in alle zachtfruitcategorieën zal kunnen versterken. Continental is van plan om haar internationale netwerk, verwervingsactiviteiten en operationele expertise aan te wenden ter ondersteuning van de strategische ontwikkelingsinitiatieven van Agroberries.  

Jorge Varela, medeoprichter en CEO van Agroberries: "Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die onze samenwerking met Continental oplevert. Ik ben ervan overtuigd dat wij zo onze wereldwijde uitbreidingsplannen versneld kunnen realiseren, zodat we onze klanten toegang kunnen geven tot onze nieuwe, gepatenteerde rassen."

Carlos Poblete en Ignacio Sanz zullen samen aan de slag gaan als co-hoofden in Latijns-Amerika. Carlos: "We kennen het team van Agroberries al jaren en zijn van mening dat het bedrijf goed gepositioneerd is om het brede spectrum aan groeikansen de komende jaren te benutten."

Ignacio: "We zijn enthousiast over onze samenwerking met Agroberries en het feit dat we haar kunnen steunen in deze volgende fase van internationale uitbreiding. Agroberries heeft een naam gevestigd als premiumleverancier op de markten die zij nu al bedient en we zijn van plan om deze activiteiten verder uit te breiden via overnames om zo het geografische bereik te vergroten."

Voor meer informatie: 
Catalina Vives
Agroberries
cvives@agroberries.cl

Kristin Cagney
Conti
kristin.cagney@conti.com 
continentalgrain.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven