Nieuw leven voor verpakkingen Special Fruit

Special Fruit en Connectum zijn samen de uitdaging aangegaan om voedselverpakkingen een nieuw leven te geven. Special Fruit heeft de materialen, gebruikte avocado- en bessenkratten van gerecycled plastic, Connectum heeft de techniek. Het bedrijf vermaalt de verpakkingen tot kunststofgranulaten en hergebruikt het in educatief speelgoed, afdekkingen van waterbassins en nu ook CO2-meters.

CO2 -meters van gerecycleerde verpakkingen om de ventilatie in kantoorgebouwen te monitoren
In de strijd tegen Covid-19 en andere virussen is voldoende ventileren van binnenruimtes in winkels, kantoorgebouwen een belangrijke maatregel. Een goed binnenklimaat is belangrijk voor een goede gezondheid. Samen met het VITO ontwikkelden Special Fruit en Connectum CO2-meters in de vorm van een huisje. Het toestel sensibiliseert op een laagdrempelige manier personeel en klanten voor het belang van een goede luchtkwaliteit. Kleurt het huisje groen, dan is de ventilatie in orde. Oranje en rood geven aan dat er drempels zijn overschreden en dat er verluchting nodig is. 

Van voedselverpakkingen tot slimme afdekkingen van waterbassins: ClicFloats en Icos
Connectum geeft de plastic kratten van Special Fruit ook een ander nieuw leven door de productie van slimme afdekkingen voor waterbassins onder de naam ClicFloats en ICOS. Dit maakt het mogelijk om zonnepanelen te laten drijven op het water via modulaire, snel in elkaar te zetten verbindingen.

Momenteel levert Special Fruit inspanningen om de kwaliteit van gerecyclede kunststof te verhogen, bij Connectum zijn de verpakkingsontwerpers met een circulair design aan de slag.

"Door het hergebruik van onze voedselverpakkingen en een samenwerking met Connectum leveren we als bedrijf een bijdrage aan een duurzamere maatschappij", meent François Maes, oprichter van Special Fruit. "Ook de glastuinbouwsector kan met de ClicFLoats en ICOS zorgen voor meer groene energie, verbeterde waterkwaliteit en dus een grotere bedrijfszekerheid. De focus op het verzamelen en gebruiken van gerecyclede materialen in ons verpakkingsbestand past volledig in de Europese Green Deal om naar een circulair ketenmodel en korte keten met de telers te evolueren. Zo heeft Special Fruit de ambitie om tegen 2030 minstens 50% in gerecyclede materialen te werken. Special Fruit blijft zich engageren om ook in de toekomst naar oplossingen te zoeken om onze aarde en haar bewoners ecologisch minder te belasten."

Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer, België
+32 33 17 06 60
info@specialfruit.be 
www.specialfruit.be     

Connectum
Kampweg 178m
2990 Wuustwezel, België
+32 36 33 32 08
info@connectum.biz 
www.connectum.biz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven