PLUS start derde pilot met Nutri-Score op gemaksmaaltijden

Supermarktketen PLUS ondersteunt consumenten met het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en maakt het met het voedselkeuzelogo Nutri-Score makkelijker om gezonder te kiezen. Na twee succesvolle pilots met Nutri-Score, start PLUS nu een derde pilot met Nutri-Score op gemaksmaaltijden. Hiermee sorteert PLUS actief voor op de landelijke introductie van het logo die naar verwachting in de eerste helft van 2022 zal plaatsvinden.


Oosterse kip rendang van PLUS krijgt straks een Nutri-Score mee

9 van de 10 complete Uit de keuken van PLUS maaltijden scoren een A of B
Vanaf vandaag voert de supermarkt een derde pilot met Nutri-Score uit op de verpakkingen van het ‘Uit de Keuken van PLUS’ assortiment. Het gaat om verschillende verse maaltijden, soepen, pizza’s, Grill & Gaar producten en maaltijdsalades. Van de complete maaltijden binnen het Uit de keuken van PLUS assortiment, scoort maar liefst 90% een Nutri-Score A of een B. Zo makkelijk en gezond kan goed eten dus zijn.

Nutri-Score op elektronische schaplabels van ruim 3000 PLUS huismerkproducten
Na een eerste pilot waarbij Nutri-Score bij PLUS zichtbaar werd op Biologisch PLUS en Bio+ producten, startte de supermarkt snel daarna een tweede pilot. Hierbij werd de Nutri-Score van meer dan 3000 PLUS huismerkproducten zichtbaar op de elektronische schaplabels in de winkel en online op PLUS.nl en in de app. Hierdoor zien klanten direct bij het schap hoe de huismerkproducten van PLUS scoren. Klanten die online boodschappen doen bij PLUS komen tijdens hun bestelling ook de Nutri-Score tegen. Zo kunnen klanten van PLUS in de winkels én online, makkelijker gezonder kiezen met Nutri-Score.

Elsbeth van Dam, Huismerk manager bij PLUS: “Bij PLUS staan we voor goed eten. We vinden het belangrijk om onze klanten te helpen gezonder te eten en hechten daarom veel waarde aan de keuze van de overheid voor het voedselkeuzelogo Nutri-Score. We zijn groot voorstander van de invoering van het logo. Na twee proefprojecten met Nutri-Score gaan we door met een volgend proefproject op alle verpakkingen van onze Uit de Keuken van PLUS producten. Onze klanten maken hierdoor alvast kennis met Nutri-Score en wij zijn op onze beurt, samen met onze leveranciers, nog gerichter bezig met het verbeteren van onze producten.”

PLUS onderzoek wijst uit: veel sympathie voor Nutri-Score
PLUS deed tijdens de eerste pilots onderzoek* onder ruim 1000 Nederlanders die aangaven dat 79% van hen een gezonde keuze belangrijk vindt bij het kiezen van producten in de supermarkt. Het onderzoek gaf ook aan dat 2 op de 3 Nederlanders voorstander is van de introductie van Nutri-Score in Nederland. 70% vindt dat Nutri-Score helpt om producten simpel en snel met elkaar te vergelijken. Naast gemak is het ontbreken van een overzicht wat nu werkelijk een gezonde keuze is, de belangrijkste reden voor consumenten om niet altijd een gezondere keuze te maken. Tot slot vindt 77% Nutri-Score een duidelijk en eenvoudig logo om snel af te lezen of een product gezond of ongezond is.

Nutri-Score maakt gezonder kiezen makkelijker
Nutri-Score is een voedselkeuzelogo dat klanten helpt om producten binnen een categorie snel en makkelijk met elkaar te vergelijken. Klanten kunnen hierdoor makkelijker voor gezondere producten kiezen. Producten kunnen binnen Nutri-Score een A tot en met een E scoren en bij iedere score hoort een kleur. Score A is voor producten met de meest gezonde samenstelling en heeft een donkergroene kleur. Score E is voor producten met de minst gezonde samenstelling en heeft een rode kleur. De verwachting is dat Nutri-Score in de eerste helft van dit jaar door de overheid geïntroduceerd wordt als het voedselkeuze logo van Nederland.

*Representatief onderzoek uitgevoerd door Direct Research onder 1030 consumenten. De onderzoeksperiode liep van 5 – 12 augustus via een online vragenlijst.

Bron: PLUS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven