Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avcatech

Het gebruik van monitoringsystemen bij AGF-transport wint terrein

Het gebruik van monitoringsystemen bij de verlading van groenten en fruit is de afgelopen tijd nog belangrijker geworden vanwege de uitdagingen en vertragingen als gevolg van de Covid-19-pandemie en arbeidsconflicten, zo laat een Australisch bedrijf dat gespecialiseerd is in cargotechnologie weten. 

Steve Tenni, salesmanager van Avcatech, legt uit dat de pandemie de vaarschema's van de internationale scheepvaart heeft ontwricht en tot een enorme stijging van de luchtvrachttarieven heeft geleid. De systemen van Avcatech kunnen klanten echter helpen hun prestaties binnen de toeleveringsketen te optimaliseren en hun kwaliteit en productiviteit te verhogen. 

"De dienst Avcacheck stelt onze klanten in staat om de locatie van hun schepen exact te bepalen, realtime, in elk stadium van de reis en op elke plaats ter wereld," legt hij uit. "Hierdoor hebben zij de mogelijkheid om maatregelen te nemen in geval van vertragingen. Daarnaast hebben zij toegang tot actuele ETA's waarmee zij op de hoogte blijven van de status van hun zendingen."

Tenni voegt eraan toe dat klanten ook in staat zijn om temperatuurpieken in de toeleveringsketen te monitoren, waardoor de aansprakelijkheid bij alle betrokken deelnemers komt te liggen, van veld tot winkelschap. 

"Door de conditie waarin producten aan worden geleverd te optimaliseren wordt ook de houdbaarheid gemaximaliseerd," vertelt hij. "De grotere transparantie in de toeleveringsketen minimaliseert daarnaast ook de kans op voedselverspilling en afwijzing van zendingen. Dankzij de mogelijkheid om schepen realtime te traceren, kunnen onze klanten vertragingen beter opvangen en zien waar hun vracht zich bevindt. Ook hebben zij toegang tot bijgewerkte ETA's van aankomsten van schepen, zodat zij beter in kunnen spelen op  logistieke beperkingen na aankomst. "

Directeur en CEO Sanjay Savur vertelt dat Avcatech recent werd opgericht na een managementbuy-out van de MAXtend-divisie van Mitsubishi Australië. MAXtend is al meer dan 20 jaar een pionier op het gebied van CA-diensten aan rederijen en transporteurs over de hele wereld en geldt als een vertrouwd merk. MAXtend verlengt de bewaartijd van verse producten en maakt veilige verlading over lange afstanden mogelijk. 

"De voornaamste markten die wij bedienen zijn de exportmarkten vanuit Australië, Nieuw-Zeeland, VS, Mexico, Chili, Peru, Colombia, Zuid-Afrika en Kenia," zegt Savur. "We hebben ook agenten voor inkomende bestemmingen, zoals het VK, de EU, Japan, Korea, China, Hongkong, Taiwan, Thailand en Singapore, waar we logistieke diensten en klantenservice bieden. De voornaamste AGF-categorieën waar we mee werken zijn avocado's, blauwe bessen, asperges, peulen, sla, mango's, bananen, perziken en pruimen."

De afgelopen jaren ontwikkelde Avcatech haar eigen gepatenteerde energiezuinige modems voor de wereldwijde monitoring van MAXtend-zendingen, zodat er corrigerende actie kan worden ondernomen en klanten schadeclaims kunnen voorkomen. "We hebben ook de unieke Cargo Respiration Rate in-transit monitoringtechnologie ontwikkeld waarmee de conditie van de vracht gedurende de hele reis kan worden gecontroleerd," aldus Savur. 

"Als volgende logische stap introduceerde Avcatech de Avcacheck Data Service, waarmee zij tegemoet kwam aan de behoefte van klanten aan meer gegevens. Hiermee biedt zij de AGF-sector een monitoringoplossing die waarde toevoegt. De technologie van Avcacheck is eenvoudig in alle bestaande systemen te integreren. We kunnen onze sensoren aanpassen aan de wensen of behoeften van de klant. Het Avcacheck-toestel kan tussen de producten worden geplaatst. Zodra de unit wordt ingeschakeld, hoeft de klant alleen nog maar in te loggen op zijn toestel om toegang tot de gegevens te krijgen. Nu steeds meer AGF-leveranciers zich bewust worden van de voordelen van data-analyse en live locatietracering zal ook de vraag naar onze dienst blijven groeien."

"Hoewel Avcacheck een nieuwkomer op de Australische markt is, werd zij ontwikkeld op basis van onze eigen MAXtend-technologie, die al ruim 20 jaar wereldwijd met veel succes door rederijen wordt benut."

"We zijn op zoek naar manieren om onze activiteiten uit te breiden," vervolgt Tenni. "We bedienen de AGF-sector al, maar er is ook belangstelling vanuit andere sectoren, bijvoorbeeld voor de verlading van vlees, zuivel, gevogelte, granen en noten, waarvoor gegevens met betrekking tot de kwaliteit van producten en de zichtbaarheid van de toeleveringsketen eveneens waardevol zijn. We bedienen ook vervoerders van droge lading en waardevolle producten, die gebaat zijn bij de zekerheid van live tracering van hun producten overal ter wereld."

Voor meer informatie: 
Steve Tenni
Avcatech
+61 3 9652 3600
[email protected]
www.avcacheck.com

Publicatiedatum: