Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robots oogsten broccoli

De Sami 4.0 is een intelligent systeem dat het werk van traditionele groenten oogstmedewerkers kan uitvoeren door middel van een camerasysteem en robotarmen gekoppeld aan kunstmatige intelligentie. Door een mobiele app toe te voegen, kunnen telers de oogst beheren op hun smartphone.

Sami 4.0 kan in hetzelfde tempo werken als een menselijke plukker en meer snijden door de meerdere robot-oogstarmen. De robot is ontwikkeld door Lapalme Groupe Conception Mécanique uit Varennes, Quebec.

Door middel van 2D- en 3D-camerasystemen gebruikt Sami 4.0 zijn vision-systeem om de broccoli te detecteren, te positioneren en te kwalificeren. Na de detectie wordt een analyse gemaakt via kunstmatige intelligentie die naar de robotarmen wordt gestuurd om, afhankelijk van de rijpheid, het gewas te oogsten of niet. Een waterstraalsysteem met 50.000 psi wordt toegepast om de broccoli te snijden.

De Sami 4.0 maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en werd door ingenieurs bewerkt om de groente broccoli te herkennen, alsook om de vereiste beweging te maken om ze te oogsten. Daartoe werden meer dan 500.000 foto's genomen van groenten in hun omgeving en in alle mogelijke weersomstandigheden.

Bron: m.farms.com

Publicatiedatum: