Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorspelmodellen voor kasgroenten WDD grondig getest

Databedrijf WDD heeft in het afgelopen seizoen een voorspelmodel voor Nederlandse kasgroenten in gebruik genomen. Met dit model worden het aanbod en de prijsontwikkeling van komkommers, paprika’s en trostomaten twee weken vooruit voorspeld.

Het model is samen met een aantal grote partijen getest en geëvalueerd. Hieruit kwam dat de voorspelling van het aanbod accurate resultaten geeft. Daarnaast wordt bij de voorspelling van de prijs de trend goed gevolgd. De afwijkingen zijn geanalyseerd en verbeteringen zijn in de modellen verwerkt. Deze verbeteringen hadden vooral betrekking op de invloed van marktverstoringen, o.a. de explosieve stijging van de gasprijzen en tekorten aan aanbod vanuit Spanje. 

Peter Rosman (MD) is erg blij met de feedback: ''Wij willen graag transparantie in de markt creëren. Dat is ons in deze pilot voor komkommers en paprika’s goed gelukt. Door de ervaringen van de gebruikers toe te voegen, zijn we in staat om een robuuster model neer te zetten.''  

Voor meer informatie:
Jerry de Haan
WDD
Keyserswey 101 
2201 CX Noordwijk
+31 (0)6 42 17 55 12 
[email protected]
www.wdd.nl  

Publicatiedatum: