Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japan: Fruit als cadeau: een tros druiven voor 120 euro en 15 kersen voor 50 euro

Veel Italianen wenden zich tot Tommaso Rossi als ze iets willen weten over Japan. De voormalig inwoner van de provincie Abruzzo heeft een YouTubekanaal met 140.000 abonnees  en een Facebookpagina die ook goed bezocht wordt. Op 5 december heeft Rossi een video geüpload waarin het aanbod en de prijzen van groenten en fruit in een van de meest luxueuze winkelcentra van Tokio worden getoond.

“Een meloen van topkwaliteit kost ongeveer €130,00, terwijl deze mini watermeloen ongeveer €40,00 kost. Zoals ik vaak heb gezegd, zijn groenten en fruit in Japan zeer duur, omdat alles wordt geproduceerd in kleine ruimten en zonder enige mechanisatie.”

Zelfs op de goedkoopste plaatsen zijn de prijzen heel anders dan wat men in Italië gewend is.

“Een mand met een fruitassortiment kost €80,00 en een doos mandarijnen €40,00. Appels zijn betaalbaarder: €7,00 à €8,00 per stuk en een perzik €8,00.”

Kersen zijn de echte sterren en een doos met 15 vruchten kost ongeveer €50,00.

Naast meloenen zijn ook de prijzen voor druiven torenhoog. “Een tros kost tussen de €40,00 en €120,00, afhankelijk van de soort en de verpakking. In Japan worden groenten en fruit vaak als geschenk verkocht, als kostbaar en zeer gewaardeerd geschenk, en daarom kosten ze zoveel.”

In de video is echter ook een hint te zien van meer normale prijzen: appels voor €2,00 per stuk of tomaten voor €1,00 per stuk.

Publicatiedatum: