Asda chartert eigen vrachtschip voor Kerstperiode

Delhaize breidt winkelnetwerk uit in Luxemburg
Delhaize zet zijn expansie in het Groothertogdom Luxemburg voort. Na de opening van een nieuwe winkel in het kanton Capellen begin deze maand, is de retailer van plan om tegen 2022 nog twee vestigingen te openen.
Bron: retaildetail.eu 

Spar Nederland presenteert retailstrategie voor de toekomst
Vooruitlopend op het 90-jarig bestaan van het Spar merk in 2022, deelde CEO van Spar Nederland, John van der Ent, de aangescherpte retailstrategie van het bedrijf mee op de jaarlijkse Retailer Day. Verdere groei in foodservice en winkelaantallen en voortdurende investeringen in het upgraden van bestaande Spar-winkels zijn essentieel voor zowel ondernemers als klanten, merkte hij op tijdens zijn presentatie.
Bron: spar-international.com  

VK: McColl's gaat Morrisons Daily-formule uitbreiden
McColl's Retail Group heeft besloten de uitrol van de Morrisons Daily-formule uit te breiden tot 450 winkels. Het bedrijf verwacht alle 450 winkels tegen eind november 2022 te hebben omgebouwd, terwijl het er eerder naar streefde om er 350 in dezelfde periode om te bouwen.
Bron: esmmagazine.com 

Rusland: Magnit verkrijgt erfpachtrechten voor 56 Edelweiss-vestigingen
De Russische retailer Magnit heeft aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt over de erfpachtrechten voor 56 winkels die momenteel actief zijn onder het Edelweiss-merk in Kazan. Het concern zegt dat de winkels "qua omvang en lay-out in overeenstemming zijn met de formatstrategie van het bedrijf en zich bevinden in dichtbevolkte gebieden."
Bron: esmmagazine.com 

Britse transportinfrastructuur op weg naar regelrechte ramp, waarschuwt toonaangevende econoom
De Britse transportinfrastructuur moet zich schrap zetten voor een perfecte storm op milieu- en logistiek gebied, waarschuwt econoom Walter Boettcher. In zijn rapport "Clicks & Consequences - accommodating the rise of e-commerce" betoogt Boettcher, hoofd onderzoek en economie van Colliers UK, dat de opkomst van e-commerce de kwetsbaarheid van het aanbodsysteem blootlegt, waardoor pogingen om netto nul te bereiken worden afgeremd. Consumentisme, zo verklaarde Boettcher, zou ertoe kunnen leiden dat het Britse wegennet tegen het einde van het decennium tot stilstand komt, aangezien 38.000 extra vrachtwagens in dienst moeten worden genomen om aan de aanhoudende vraag te voldoen.
Bron: cityam.com 

Britse Asda chartert eigen vrachtschip om Kerstvoorraden te beschermen
Het Britse supermarktconcern Asda heeft een eigen vrachtschip gecharterd om de beschikbaarheid van belangrijke kerstproducten te beschermen, zei het toen het een daling van de onderliggende verkopen in het derde kwartaal meldde. Asda heeft ook 15.000 tijdelijke werknemers aangeworven voor de Kerstperiode en verhoogde de capaciteit van zijn  thuisbezorgservice tot 1 mln slots in de laatste week voor Kerstmis. Asda zei dat de like-for-like omzet, exclusief brandstof, daalde met 0,7% j-o-j in de 3 maanden tot 30 september, zijn fiscale 3e kwartaal, na een daling met hetzelfde bedrag in zijn 2e kwartaal.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven