Voormalig directeur groothandelsmarkt Philadelphia veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf

Advocaat Jennifer Arbittier Williams heeft bekendgemaakt dat Caesar DiCrecchio uit Voorhees, New Jersey, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en een maand en het betalen van een schadevergoeding van ruim €7,2 mln na de Wholesale Produce Market in Philadelphia voor meer dan €7 mln te hebben opgelicht.

In april 2021 bekende de gedaagde schuldig te zijn aan twee fraude-aanklachten, één voor samenzwering en één voor witwassen, één aanklacht voor identiteitsdiefstal en vier aanklachten voor belastingontduiking, die de groothandel in Zuid-Philadelphia naar verluidt ruim €7 mln zouden hebben gekost. 

DiCrechhio, de voormalige voorzitter en CEO van de AGF-markt, lichtte de markt op door bedrijfsmiddelen te gebruiken voor het betalen van €1,7 mln aan huur voor zijn huis aan de kust van Stone Harbor, New Jersey; hij nam voor €890.000 aan cheques van de markt in contanten op voor eigen gebruik, hij zorgde ervoor dat er voor €1,5 mln aan cheques vanuit de Markt aan vrienden en familie werden uitgeschreven, hij liet de Market zijn creditcarduitgaven betalen, schreef voor €285.827 aan cheques op naam van de Markt en incasseerde deze voor eigen gebruik. Daarnaast skimde hij voor €2,3 mln aan contanten via de betaalautomaat van de parkeerplaats van de Market. Dit geld gebruikte hij om medewerkers van de Market zwart uit te betalen, terwijl hij een aanzienlijk deel zelf achterhield; hij gebruikte €160.788 aan bedrijfsmiddelen voor het verstrekken van een lening aan een verkoper op de Market, die deze rechtstreeks terugbetaalde aan DiCrecchio. De verdachte wist deze uitgaven in de boeken te verhullen door ze te noteren als legitieme kostenposten, zoals verzekeringspremies, onderhoud, etc. 

DiCrecchio pleegde identiteitsfraude door bij het innen van de cheques bij een wisselkantoor de naam van een onwetend slachtoffer te gebruiken. Daarnaast had DiCrecchio plannen om geld wit te wassen met medewerking van twee niet nader genoemde individuen. In totaal waste DiCrecchio €285.572 wit. 

DiCrecchio ontdook de belasting gedurende meerdere jaren en verzuimde tussen 2014 en 2017 ruim €1,9 mln aan inkomsten op te geven. 

Voor meer informatie: 
Jennifer Crandall
+1 215 861 8300 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.