Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SortiPack weegt, sorteert en verpakt 3.000 witlof kroppen per uur

Naast de ontwikkeling van de SortiPack voor vleestomaten, komkommers en puntpaprika’s, breidt Crux Agribotics nu het SortiPack productportfolio uit met een automatische weeg-, sorteer-, en verpakkingsapplicatie voor witlof.

Om witlof in een systeem efficiënt te wegen, sorteren en verpakken ontwikkelde Crux Agribotics een nieuwe SortiPack. Typisch gebeurt dat proces momenteel door vele mensenhanden en is het gevoelig voor teveel give-away gewicht. SortiPack beoordeelt de individuele witlof met computer vision en door deze te wegen. De software algoritmen maken dan de ideale combinatie van het juiste aantal producten voor een (flowpack) verpakking.

Witlof is een erg fragiel product. Om een duurzaam systeem te maken ontwikkelde Crux Agribotics een specifieke witlof gripper. Deze zorgt ervoor dat de witlof noch interne noch externe schade oplevert. De gripper is ook slim, en bepaalt afhankelijk van de locatie van de witlof op het transportsysteem of de robot deze van links of rechts benadert. Ook het plaatsen van de witlof kroppen op de transportband naar de flowpacker(s) gebeurt op een zeer productvriendelijke wijze.

De SortiPack Witlof bespaart op arbeidskosten, wat een steeds grotere uitdaging is voor telers en coöperaties. Toenemende arbeidskosten, maar veel vaker ook schaarste aan (goede) arbeid houdt de industrie bezig. Naast arbeidsbesparing biedt de SortiPack het voordeel van het verder reduceren van het zogenoemde ‘give-away gewicht’ (het teveel verpakte gewicht aan witlof per verpakking). De robot pakt immers de ideale combinatie van witlof uit een selectie van 36 kroppen. Daarnaast is al deze data beschikbaar voor de teler en weet die dus exact wat zijn productie was en wat verpakt is voor welke klant. Terugkerende klant recepten of specifieke verpakkingseisen kunnen vooraf ingevoerd worden in de robot middels het grafische user interface.

De SortiPack Witlof kan per robot tot 3000 witlof kroppen per uur wegen, sorteren en verpakken. Bij een gemiddeld kropgewicht van 125 gram komt dat overeen met 375 Kg. per uur. De samenstelling kan worden aangepast op basis van de situatie. Worden er meer robots gebruikt, dan resulteert dat in een hogere capaciteit en vice versa.

Er kunnen meerdere robots geïntegreerd worden aan de verwerkingslijnen bij telers. Tevens is de witlof robot ook inzetbaar voor soortgelijke vruchten en producten zoals pastinaak, zoete aardappelen en puntpaprika’s.

De weegoplossing die onderdeel uitmaakt van de SortiPack witlof is ontwikkeld door Dutch Weighing Company (DWC). DWC is ook de internationale reseller voor deze productlijn.

Voor meer informatie:
www.kindtechnologies.nl
www.cruxagribotics.com 
www.dutchweighingcompany.com

Publicatiedatum: