in de aanloop naar COP26

Fresh Del Monte zal uitstoot broeikasgassen met 27,5% tegen 2030 verminderen

Fresh Del Monte Produce, een van de grotere wereldwijde verticaal geïntegreerde telers, distributeurs en marketeers van vers en vers gesneden fruit en groenten, heeft vandaag aangekondigd dat haar emissiereductiedoelstellingen zijn goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi) als zijnde consistent met de niveaus die nodig zijn om de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs te halen. De reductiedoelstelling van 27,5% heeft betrekking op de broeikasgasemissies van de activiteiten van de onderneming (scopes 1 en 2) en is in overeenstemming met de reducties die nodig zijn om de opwarming van de aarde tot ver onder de 2°C te beperken.

De doelstelling van Fresh Del Monte om de uitstoot van de waardeketen (scope 3) met 12,3% te verminderen, met inbegrip van de uitstoot van aangekochte goederen en diensten, transport en distributie stroomopwaarts, bij de activiteiten gegenereerd afval en woon-werkverkeer van werknemers, voldoet aan de criteria van de SBTi voor ambitieuze doelstellingen voor de waardeketen, wat betekent dat ze in overeenstemming zijn met de huidige beste praktijken.

"We zijn erg blij met de goedkeuring van onze emissiereductie-doelstellingen, dat ons engagement om de gezondheid van onze planeet te beschermen, vandaag en voor toekomstige generaties, verder ondersteunt," zegt Hans Sauter van Research & Development bij Fresh Del Monte. "Het voedselsysteem is een vitaal gebied voor klimaatactie en we hopen het goede voorbeeld te geven en anderen in de sector te inspireren om zich in te zetten voor deze hoognodige verandering."

Als eerste wereldwijde marketeer van fruit en groenten die zich verbindt aan het initiatief in 2020, is dit een belangrijke mijlpaal voor Fresh Del Monte, aangezien slechts enkele van dergelijke bedrijven emissiereductiedoelstellingen hebben ontwikkeld die zijn gebaseerd op klimaatwetenschap. Vorig jaar kwam 63% van de kapitaaluitgaven van de onderneming ten goede aan klimaatactie. Om haar emissies, water en afval te helpen beheren, heeft het bedrijf ook een eigen nieuwe milieuactie-tool en -database ontwikkeld om gegevens per faciliteit bij te houden, die 100% van de wereldwijde activiteiten van Fresh Del Monte bestrijkt.

Sauter zal deelnemen aan een paneldiscussie met industrieleiders over "Duurzame en regeneratieve tuinbouw in het middelpunt van ontwikkelingsstrategieën Uitdagingen en kansen" op de conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering (COP26) en de Conventie over Biologische Diversiteit (COP15) in Glasgow, Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie:
Claudia Pou
Fresh Del Monte Produce Inc.
communications@freshdelmonte.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven