Lidl-winkels in België gesloten door staking

België: 100 Lidl-winkels gesloten door staking, vakbonden waarschuwen dat er meer zullen volgen
Lidl-winkels in heel België hebben hun deuren gesloten wegens een personeelsstaking vanwege de te hoge werkdruk en de vakbonden dreigen met verdere acties in de komende dagen als er niets verandert. Hoewel het exacte aantal getroffen winkels nog niet bevestigd is, meldt het persagentschap Belga dat woensdag ongeveer 100 supermarkten en 2 van de 5 distributiecentra getroffen werden.
Bron: brusselstimes.com 

Aldi opent 100 nieuwe winkels in het VK in de komende 2 jaar
Aldi heeft aangekondigd de komende 2 jaar 100 nieuwe winkels te openen in het Verenigd Koninkrijk. De supermarkt heeft toegezegd om tot 2023 €1,5 mld te investeren in een poging om zijn winkelaanbod verder uit te breiden, terwijl het doorgaat met plannen om gemiddeld 1 nieuwe winkel per week te openen. Het heeft nu een bijgewerkte lijst vrijgegeven van enkele plaatsen waar ze momenteel op zoek is naar nieuwe locaties, waaronder steden als York en Coventry, maar ook kleinere steden als Bicester en Hitchin.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

VK: Waitrose pakt de wortel van het probleem aan en wordt 1e supermarkt die het historische Organic Potato Pledge ondertekent
"De Pledge zal ervoor zorgen dat tegen 2026 alle Waitrose verse biologische aardappelen beter zijn voor de biodiversiteit en tegelijkertijd schadelijke aardappelziekten bestrijden. Met een spectaculaire stap zal Waitrose de eerste grote retailer zijn die The UK Robust Potato Pledge ondertekent; dit laat zien hoe wij afstappen van het gebruik van op koper gebaseerde gewasbeschermingsmiddelen op onze biologische verse aardappelen om de Phytophthora aardappelziekte te bestrijden."
Bron: waitrose.pressarea.com 

Aldi verkozen tot populairste supermarkt van Groot-Brittannië
Uit de laatste peilingen van YouGov blijkt dat Aldi momenteel de favoriete supermarkt van Groot-Brittannië is. De discounter kwam voor M&S, Tesco en Sainsbury's in een rangschikking op basis van het percentage mensen dat een positieve mening heeft over een supermarktketen.
Bron: kamcity.com 

Pepco positief over jaarwinst
Pepco Group, de eigenaar van de Britse discountketen Poundland, verwacht dat de kernwinst over het hele jaar aan de bovenkant van de marktverwachtingen zal uitkomen, nadat de omzet met 19,4% is gestegen dankzij hun agressieve winkelopeningen.
Bron: reuters.com 

Amazon kan chauffeurs € 165 mln schuldig zijn in claim omtrent rechten, zegt Brits advocatenkantoor
Amazon is mogelijk een schadevergoeding van €165 mln verschuldigd aan duizenden chauffeurs die pakjes afleveren, aldus een advocatenkantoor dat namens hen een groepsclaim indient. Chauffeurs die voor Amazon pakketten bezorgen via zijn "delivery service partners" worden beschouwd als zelfstandigen, wat betekent dat ze geen recht hebben op werknemersrechten zoals vakantiegeld en het minimumloon, terwijl ze ook geen arbeidsovereenkomst hebben. Volgens het advocatenkantoor Leigh Day gaat het om minstens 3.000 chauffeurs, die recht kunnen hebben op een vergoeding van gemiddeld € 12.410 voor elk jaar dat zij voor de online retailgigant hebben bezorgd.
Bron: theguardian.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven