Franse e-commerce goed voor € 112 mld in 2020

Frankrijk: Auchan voerde gesprekken met door Niel gesteunde Spac vóór mislukt Carrefour-bod
De Franse supermarktketen Auchan onderzocht een deal met een blanco chequebedrijf gesteund door telecommagnaat Xavier Niel en bankier Matthieu Pigasse vóór een mislukte poging om met rivaal Carrefour in zee te gaan, vertelden 3 bronnen, die bekend zijn met de zaak, aan Reuters.
Bron: reuters.com 

Frankrijk: Carrefour is begonnen met het leren van gebarentaal aan zijn in-store werknemers
Carrefour heeft een initiatief aangekondigd om zijn medewerkers in de supermarkten Franse gebarentaal te leren om zijn dove en slechthorende klanten de best mogelijke ervaring te bieden. De tevredenheid van de klant is de eerste zorg van het bedrijf. Na de invoering van stille uren in de winkels afgelopen april om meer geschikte omstandigheden te creëren voor mensen met autisme, is dit initiatief iets anders dat Carrefour doet in het kader van inclusiviteit.
Bron: carrefour.com 

Amazon’s Climate Pledge Friendly programma biedt nu meer dan 100.000 producten aan in Europa
Amazon heeft aangekondigd dat klanten nu kunnen kiezen uit een selectie van meer dan 200.000 Climate Pledge Friendly-producten, waarvan er meer dan 100.000 beschikbaar zijn in Europa (het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje). Het programma, dat het voor klanten gemakkelijker maakt om duurzamere producten te ontdekken en te kopen, voegt 5 nieuwe Europese certificeringen toe die helpen de natuur te beschermen: Associazione Italiana Agricultura Biologica (AIAB), EU Organic, Fair For Life, Natrue en Soil Association Certification, waarmee het aantal certificeringen van het programma in Europa op 31 komt.
Bron: retailtimes.co.uk 

Spanje: Aantal Spar-winkels in augustus en september gegroeid
Spar Spanje heeft in augustus en september een aantal winkels geopend, waardoor het merk tegemoet kan komen aan de veranderende behoeften van klanten in Alicante, Almería, Lérida, Murcia en Valencia. Spar Spanje doet grote investeringen in meer geavanceerde warmte-isolatie en ventilatie, samen met zeer energie-efficiënte apparatuur.
Bron: spar-international.com 

Franse e-commerce: € 112 mld in 2020
De e-commerce sector in Frankrijk heeft in 2020 € 112 mld gegenereerd. Vergeleken met 2019 groeide de internetomzet met 8,5%. Deze groei was niet homogeen over alle producten, want de verkoop van diensten werd hard getroffen door de pandemie. Fevad, de Franse nationale vereniging van Ecommerce Europe, presenteerde in een rapport de kerncijfers van de Franse e-commerce voor het jaar 2020.
Bron: ecommercenews.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven