Auchan niet van plan vijandig bod te doen op Carrefour

Frankrijk: Picnic volgende week van start in Lille
Na een succesvolle proef in Valenciennes (Noord-Frankrijk) breidt de Nederlandse onlinesupermarkt Picnic zijn activiteiten op 13 oktober uit naar het naburige Lille.
Bron: retaildetail.eu 

Frankrijk: Auchan niet van plan vijandig bod te doen nadat Carrefour gesprekken beëindigt
Auchan is niet van plan een vijandig bod uit te brengen op Carrefour nadat deze laatste de gesprekken over een toenadering tussen de 2 Franse retailgroepen heeft afgebroken, aldus het zakenblad Les Echos.

Financieel Dagblad meldt dat de Franse supermarktketen Auchan een vergeefse poging heeft gedaan om de concurrent Carrefour over te nemen. De partijen werden het niet eens over de waardering en de manier waarop de transactie werd opgezet, dat meldt Het Financieel Dagblad.

Carrefour is beursgenoteerd en Auchan is eigendom van de familie Mulliez en de familie zou een meerderheidsaandeel willen houden in een eventuele fusiecombinatie. Ze lieten in een regionale krant optekenen dat ze nooit afstand zouden willen doen van Auchan.
Bron: reuters.com en Financieel Dagblad

Vertrouwen Britse consument daalt tot laagste punt in een jaar
Het vertrouwen van shoppers in het Verenigd Koninkrijk is in september gedaald tot het laagste niveau in een jaar, zo blijkt uit de laatste Shopper Confidence Index van IGD. De index, die categorie-, inzicht- en commerciële professionals voorziet van betrouwbare gegevens, benadrukt dat de bezorgdheid over de prijsinflatie van voeding op zijn hoogst is sinds maart 2013.
Bron: esmmagazine.com 

Finland: S Group verlengt inkoopovereenkomst met Carrefour
De Finse S Group heeft aangekondigd dat het zijn inkoopovereenkomst met Carrefour uitbreidt met een reeks producten van internationale merken. Een aantal andere Scandinavische coöperatieve groepen, waaronder Coop Noorwegen, Coop Zweden en Coop Denemarken zijn ook betrokken bij de inkoopovereenkomst.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Welke supermarkt was de goedkoopste in september 2021?
Aldi versloeg concurrent discounter Lidl in de race naar de titel van goedkoopste supermarkt in september met slechts € 0,44, zo heeft de laatste maandelijkse analyse van Which? uitgewezen.
Bron: which.co.uk 

Auchan en Aldi blinken uit met veganistische producten in Portugal 
Auchan en Aldi zijn de levensmiddelenwinkels met het beste aanbod van veganistische producten in Portugal, zo blijkt uit een nieuw rapport van de Portugese Vegetariërsbond (AVP). De bevindingen zijn afkomstig van het RankingVeg-project, dat door de AVP is opgezet in samenwerking met de Duitse Albert Schweitzer-stichting. Het onderzoek had betrekking op retailers met de grootste marktaanwezigheid in Portugal, namelijk Aldi, Auchan, Continente, Intermarché, Lidl, Minipreço en Mercadona.
Bron: esmmagazine.com 

Italië: Lidl komt met nieuwe doelstellingen voor klimaatbescherming
Lidl Italia heeft aangekondigd dat het op schema ligt om volgend jaar klimaatneutraal te worden en zijn CO2-uitstoot tussen nu en het einde van het decennium met 48% te verminderen. De retailer, met meer dan 680 winkels in heel Italië, doet deze toezegging in lijn met de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Tesco heeft duizenden vacatures voor de feestperiode
Tesco werft dit jaar 30.000 tijdelijke collega's om klanten tijdens de drukke Kerstperiode te helpen. De helft van de vacatures is al ingevuld door tijdelijke collega's die tijdens de pandemie bij Tesco in dienst zijn gekomen en van wie het contract is verlengd voor de Kerstperiode.
Bron: tescoplc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven