Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo nadert Wallonië met nieuwe winkelopening

Rusland: SberMarket ontwikkelt 'dark store'-concept samen met groothandelaar Metro
De Russische online bezorgdienst SberMarket heeft de ontwikkeling aangekondigd van een 'dark store' micro fulfilment center samen met groothandelsgigant Metro. De dark store is gevestigd in Metro's vestiging aan de Shosseynayastraat 19 in Moskou, en zal ongeveer 10.000 SKU's op voorraad hebben, met express levering beschikbaar voor inwoners die in het zuidoosten van de Russische hoofdstad wonen.
Bron: esmmagazine.com 

België: Jumbo nadert Wallonië met nieuwe winkelopening
De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft een winkel geopend in Ronse, zijn 5de winkelopening in België dit jaar. Het is echter de eerste keer dat de keten een gebied met een aanzienlijke Franstalige bevolking bereikt.
Bron: retaildetail.eu 

Frankrijk: Carrefour opent met Delipop een geautomatiseerd afhaalpunt in hartje Parijs
Een volledig geautomatiseerd afhaalpunt voor consumenten om je boodschappen, die je de dag ervoor of dezelfde dag hebt besteld, in minder dan 2 minuten af te halen. Dat is de belofte van Delipop: de Franse start-up opgericht door Lukasz Nowinskiet, de oprichter van Retail Robotics, en Hervé Street, de baas van Star Service. Carrefour, verleid door het voorstel, opende een 1e Delipop voetgangersdrive op 194 Avenue de Versailles in het 16e arrondissement van Parijs.
Bron: techbuzz.asia 

VK: Ocado investeert in Wayve voor autonome boodschappenbezorging
De Britse online retailer Ocado investeert € 11 mln in zelfrijdende technologie start-up Wayve en een partnerschap om autonome boodschappenleveringen te ontwikkelen die het zware verkeer in drukke stadsstraten aankunnen. De technologie van Wayve zal worden gebruikt in een 12 maanden durende proef met autonome bezorging met behulp van een aantal Ocado bestelwagens op drukke routes in Londen, met een chauffeur die toezicht houdt op de tests, aldus de 2 bedrijven.
Bron: euronews.com 

Noord-Ierland: Plasticvrije groente- en fruitwinkel een primeur voor provincie
Noord-Ierland's eerste volledig plastic-vrije Fruit & Veg Shop werd geopend in de buurt van Portadown op zaterdag. De winkel, op 10 Ballynarry Rd, Portadown, werd officieel geopend door de consulaire generaal van de Republiek Polen in Noord-Ierland, de heer Pawel Majewski. Sinds 2017, hebben Emilia Klak en Marcin Piotrowski, partners in zaken en leven, Farm Next Door ontwikkeld als een bloeiende Fruit & Veg bezorgservice in een groot deel van Noord-Ierland.
Bron: portadowntimes.co.uk 

Spaanse app Cabify zet in op bezorging van levensmiddelen te midden van e-commerce boom
De Spaanse app Cabify zal gebruikers in staat stellen om boodschappen rechtstreeks aan huis te bestellen in 9 steden waaronder Barcelona en Madrid via een partnerschap met online supermarktbezorger Lola Marke.
Bron: reuters.com 

VK: Aldi onthult nieuw vrachtwagenontwerp na deelname scholen aan landelijke wedstrijd
Aldi heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn landelijke wedstrijd met Team GB, waarbij jonge kunstenaars werden opgeroepen een ontwerp voor zijn nieuwste vrachtwagen in te dienen. De tekeningen van Isabella (5 jaar) uit Edinburgh en Rebecca (6 jaar) uit Buckinghamshire zullen nu op snelwegen in het hele land te zien zijn. Over de jurering zei drievoudig Olympisch kampioen Max Whitlock het volgende: "Het was leuk om te zien dat zoveel kinderen uit het hele land aan de wedstrijd meededen. Het was niet gemakkelijk om uit meer dan 24.500 inzendingen slechts twee winnaars te kiezen, maar de ontwerpen van Isabella en Rebecca sprongen er voor ons echt uit. We waren weg van de heldere, kleurrijke en prachtig getekende groenten en fruit op beide ontwerpen."
Bron: aldipresscentre.co.uk 

 

Publicatiedatum: