Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi start volgend jaar proef met kassaloze winkel in hartje Utrecht

Aldi opent begin 2022 een nieuwe winkel op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht. Binnen de Europese groep van bedrijven van Aldi Nord is het nieuwe filiaal in Utrecht als testlocatie aangewezen voor een kassaloze winkel. 

In de winkel, van ruim 500 vierkante meter, worden boodschappen automatisch afgerekend dankzij een speciale app en sensoren die registreren welke artikelen de klant in de winkelwagen legt. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken. Het systeem volgt enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken. De geavanceerde technologie wordt ontwikkeld door Trigo Vision.

Jan Oostvogels, CEO Aldi Holding in Nederland: "Wij zijn zeer blij en vereerd met de keus voor Utrecht. De hoge digitaliseringsgraad van Nederland maakt dat we ervan overtuigd zijn hier het juiste klimaat te hebben om nieuwe technologieën als deze te testen."

"Als uitvinder van discount is Aldi er trots op deze stap te zetten. Het testen van dit nieuwe concept past bij de huidige ontwikkelingen bij Aldi en is in lijn met de strategie om boodschappen doen zo eenvoudig mogelijk te maken, overal en voor iedereen."

Publicatiedatum: