Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Aldi VK bereikt nieuw record

Spar bereikt mijlpaal van 1 mln maaltijden die zijn bespaard in samenwerking met Too Good To Go
Spar is verheugd te kunnen aankondigen dat het een belangrijke mijlpaal heeft bereikt in haar wereldwijde samenwerking met Too Good To Go: wereldwijd zijn 1 miljoen maaltijden gered. Het is nog maar 9 maanden geleden dat de internationale samenwerking met het sociale impactbedrijf werd aangekondigd. In 13 overlappende Europese landen werken 1.850 Spar-retailers samen in dit partnerschap om shoppers een innovatieve digitale oplossing te bieden om voedselverspilling tegen te gaan.
Bron: spar-international.com 

Slovenië: Mercator rapporteert winstgroei in eerste helft
Mercator Group rapporteerde een nettowinst van €10,5 mln in de eerste helft van 2021, vergeleken met een nettoverlies van € 69,2 mln een jaar eerder. De omzet van het bedrijf daalde met 0,4% tot € 1 mln, waarvan € 898,7 mln (-1,2%) voor rekening kwam van de retail.
Bron: esmmagazine.com 

VK: volgens Aldi zijn leveringen normaal ondanks tekort aan vrachtwagenchauffeurs
De CEO van supermarktketen Aldi UK heeft tegen de BBC gezegd dat hij deze Kerst geen overlast voorziet voor de klanten. Er wordt al geruime tijd gewaarschuwd voor voedseltekorten en lege schappen als gevolg van een chronisch tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Maar directeur Giles Hurley zegt dat de leveringen gewoon doorgaan. "Het lijdt geen twijfel dat de huidige omstandigheden de sector op de proef stellen... maar voor ons is het business as usual," zei hij.
Bron: bbc.com 

Wereldwijde maaltijdpakkettenleverancier HelloFresh investeert in Russische tegenhanger Chefmarket
HelloFresh, de in Duitsland gevestigde internationale maaltijdpakketgigant, heeft een "belang van ongeveer 10%" genomen in zijn Russische tegenhanger Chefmarket. Het bedrag van deze investering (een kapitaalinjectie) werd niet bekendgemaakt, maar de bedrijven noemden een "eencijferig mln euro bedrag" in hun aankondiging.
Bron: ewdn.com 

VK: Asda neemt ophaalservice van EVCL Chill in eigen beheer
Asda heeft bevestigd dat het een ophaaldienst van zijn logistieke partner EVCL Chill en 290 werknemers in eigen beheer zal nemen. EVCL Chill werkt samen met Asda om zijn 'Asda Collect'-dienst, die koelproducten van Asda-leveranciers verlaadt, naar 2 sites in Daventry en Rochdale te leveren voordat ze naar Asda-winkels gaan. 
Bron: corporate.asda.com 

VK: Aldi investeert € 1,5 mld in nieuw verkooprecord
Aldi, de laagst geprijsde en favoriete supermarkt van Groot-Brittannië, heeft toegezegd de komende twee jaar (2022-2023) € 1,5 mld te investeren in een poging om zijn aandeel in de Britse levensmiddelenmarkt verder op te voeren. De plannen zullen volgend jaar naar verwachting meer dan 2.000 nieuwe banen opleveren, bovenop de 7.000 vaste banen die de afgelopen 2 jaar al zijn gecreëerd. In zijn jaarlijkse handelsupdate zei Aldi dat de omzet in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in het jaar tot 31 december 2020 met 10,2% was gegroeid tot een record van € 15,6 mld (2019: € 14,4 mld).
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Spanje: Caprabo stelt nieuw doel van nul uitstoot tegen 2050
Supermarktketen Caprabo heeft aangekondigd dat het een nieuw doel heeft gesteld om tegen 2050 een netto nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken. De retailer heeft ook besloten zich te houden aan de 'Gedragscode voor verantwoorde voedingsbedrijfs- en marketingpraktijken' die afgelopen juli door de Europese Unie is goedgekeurd om dit doel te bereiken.
Bron: esmmagazine.com 

Morrisons-CD&R-aandeelhoudersstemming vastgesteld voor 19 oktober
Aandeelhouders van het Britse supermarktconcern Morrisons mogen op 19 oktober stemmen over het overnamebod van €8,5 mld van de Amerikaanse private-equitygroep Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), aldus het concern.
Bron: reuters.com 

Publicatiedatum: