Italiaanse cactusvijgenseizoen van start gegaan

“Het seizoen voor late cactusvijgen is 10 dagen geleden begonnen. Ze worden geoogst in San Cono, in de provincie Catania”, zegt Gino Caggia, commercieel directeur van de Cooperativa Produttori Associati Citrosol.

De oogst van de San Cono cactusvijgen vindt plaats van eind augustus tot half september voor de vroegbloeiende vruchten en van half september tot eind december voor de laatbloeiende vruchten.

Een verpakking met 5 cactusvijgen

“Het teeltgebied van onze cactusvijg heeft een Beschermde Oorsprongsbenaming en het beslaat een perkt gebied in de gemeenten San Cono, San Michele di Ganzaria, Piazza Armerina en Mazzarino. De teelt vindt plaats in moderne, gespecialiseerde faciliteiten op goed geventileerde grond. Van half mei tot eind juni kunnen de planten worden uitgedund om een late oogst te bevorderen. Onze cactusvijgen worden door onze partner geoogst, gecontroleerd en strikt met de hand verwerkt en verpakt in gerecycleerd materiaal.” 

“We verwachten dat de teelt van late vruchten dit jaar met 25% zal dalen ten opzichte van vorig jaar. Dankzij de nieuwe aanplantingen beschikken wij echter over een goede voorraad, zodat wij niet te lijden zullen hebben onder deze daling”, zegt Caggia.

Gino Caggia

Frankrijk is een van de landen met een hoge vraag naar cactusvijgen, maar Italië is nog steeds de belangrijkste bestemming. 

Een verpakking met vier cactusvijgen

“Het is lastig om aan de consument uit te leggen hoe deze vruchten moeten worden geschild. Daarom hebben wij vanaf dit jaar een nieuwe verpakking met op de achterkant in het Italiaans, Engels, Frans en Duits een uitleg over het schillen. Wij denken dat dit de Europese consumenten ertoe zal aanzetten om deze vruchten vaker te kopen.” 

De uitleg hoe de cactusvijg te schillen op de achterzijde van de verpakking

“In onze verpakkingen zitten vruchten van 3 verschillende kleuren. De gele is het Nostrale ras, de rode is het Sanguigna ras en de groene/witte kleur is het Muscaredda ras. Het zijn dus drie verschillende rassen die zijn gecombineerd, met een matig zoete smaak. Het vruchtvlees is stevig en sappig en de smaak is fris en evenwichtig.” 

Produttori Associati Citrosol is een coöperatie met het hoofdkantoor in Vittoria (RG) op Sicilië, die is opgericht door een groep hardwerkende en toekomstgerichte telers uit de provincies Ragusa, Siracusa en Catania. Het heeft drie merkproductlijnen: Citrosol, Fatti col Cuore en Voglio Bio/Voglio benessere.

De coöperatie behaalt ongeveer 30% van haar omzet op de internationale markten, als partner van enkele van de belangrijkste supermarktketens. Het bedrijf is in het bezit van de meest erkende certificeringen in de levensmiddelensector, GlobalGAP, GRASP, IFS en BIO, en is lid van Apo Conerpo en het Consorzio di Tutela Pomodoro di Pachino IGP. De coöperatie maakt gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en zet zich al enkele jaren in voor de concepten van duurzame tuinbouw die aan de basis liggen van de nieuwe door de Europese Unie goedgekeurde Green New Deal.

Voor meer informatie:
Gino Caggia 
Produttori Associati
Citrosol Soc. Coop. Agr. 
Sede operativa: Str. Resinè, km 4,2  
97019 Vittoria (Rg) – Italië
+39 3355445060
gino.caggia@citrosol.it
www.citrosol.it
www.fatticolcuore.it
www.voglio-bio.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.