Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winst Morrisons met 37,1% gedaald

VK: Winst bij biederdoelwit Morrisons daalt met 37% door Covid-treffer
Het Britse supermarktconcern Morrisons, dat in het middelpunt staat van een biedingsstrijd tussen twee Amerikaanse private-equitybedrijven, heeft een winstdaling van 37,1% in de eerste helft van het jaar gemeld, als gevolg van de Covid-19-kosten en winstderving in cafés, brandstof en food-to-go. De groep, die marktleider Tesco, Sainsbury's en Asda in jaarlijkse omzet achter zich laat, zei dat het een winst voor belastingen en bijzondere posten van € 122 mln in de 6 maanden tot 1 augustus zag, tegenover € 195 mln in dezelfde periode vorig jaar.
Bron: reuters.com 

VK: OLIO uit Londen haalt € 36,2 mln binnen om voedselverspilling tegen te gaan
OLIO, de app voor duurzaamheid, heeft een Serie B ronde van ongeveer € 36,2 mln aangekondigd om zijn strijd tegen de ongeveer
€ 1 tln aan voedselverspilling die elk jaar wereldwijd wordt gecreëerd, te financieren.
Bron: eu-startups.com 

Shopee gaat mogelijk naar Polen om zijn Europese expansie te starten
Shopee, een in Singapore gevestigde marktplaats vooral bekend voor zijn activiteiten in Azië en Zuid-Amerika, kan binnenkort de Poolse markt betreden, meldde Wiadomości Handlowe. Online verkopers in Polen hebben sinds begin augustus een voorstel voor samenwerking van Shopee via telefoongesprekken ontvangen. Het bedrijf zou ook leveringscontracten hebben getekend met lokale logistieke bedrijven DPD en InPost. Shopee, die reeds het Poolse domein Shopee.pl kocht, zal verschillende promotieregelingen aanbieden van oktober 2021 tot maart 2022, zoals gratis verzending voor kopers en gratis commissie voor verkopers, merkte het rapport op.
Bron: techinasia.com 

VK: Waitrose introduceert nieuwe Plantlife- en GoVeggie-assortimenten omdat klanten een holistische levensstijl omarmen
Waitrose heeft haar grootste veganistische en vegetarische productintroducties ooit aangekondigd met 2 nieuwe assortimenten, Plantlife en GoVeggie, die deel uitmaken van het onlangs geïntroduceerde merk Holistic Living. De nieuwe assortimenten bevatten een aantal 'eerste op de markt' supermarkt producten waaronder Crispy No Beef met Sweet Chilli Sauce, Thai Style No Fish Cakes, No Chorizo Tortelloni en Mushroom Scallop Linguine. Alle nieuwe producten zijn ontworpen om gezonde en eenvoudige maaltijden, snacks en traktaties te bieden aan iedereen die op zoek is naar een meer holistische benadering van zijn levensstijl.
Bron: waitrose.pressarea.com 

VK: B&M voorspelt winst boven raming dankzij sterke marges
Discountretailer B&M voorspelt een winst voor de eerste helft van het jaar die ruim boven de marktramingen ligt, dankzij sterker dan verwachte marges in zijn Britse winkels. Het bedrijf verwacht dat de aangepaste kernwinst voor de 26 weken eindigend op 25 september tussen € 321 mln en
€ 333 mln zal bedragen, ruim boven de consensusraming van analisten van ongeveer € 274 mln. Dat is echter minder dan de € 345 mln in de periode van vorig jaar, toen de pandemie heerste.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons waarschuwt dat chauffeurstekort prijzen zal opdrijven
Supermarktketen Morrisons verwacht dat het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het VK de inflatie zal aanwakkeren gedurende de rest van het jaar. Volgens Morrisons kan het tekort aan chauffeurs, in combinatie met hogere vrachtkosten en grondstofprijzen, leiden tot hogere prijzen.
Bron: bbc.com 

Publicatiedatum: