Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse cressen met Nederlands tintje voor lokale gastronomie

In april 2021 hebben Koppert Cress en Champetit International in São Paolo in Brazilië een licentieovereenkomst getekend. Volgens deze overeenkomst zal Champetit verschillende soorten cress (micro groenten) en ‘specialties’ gaan telen.

Al deze producten worden op de markt gebracht onder het Koppert Cress merk en zullen worden geteeld volgens de strenge (voedselveiligheid (HACCP)) kwaliteitseisen van Koppert Cress.

Sinds 2015 teelt Champetit hoogwaardige paddenstoelen op ongeveer 60 km van het hart van São Paulo, Brazilië. De teeltomgeving is gebaseerd op moderne, klimaatgecontroleerde West-Europese technologie. De eerste Champetit paddenstoelen vonden snel hun weg naar de lokale markt waar ze bekend staan om de hoge kwaliteit en biologisch certificering. Dankzij het licentiecontract kan het Braziliaanse bedrijf naast paddenstoelen ook cressen beschikbaar stellen aan de Braziliaanse gastronomie.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
www.koppertcress.com

Publicatiedatum: