Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

M&S gaat trossen extra rijpe bananen voor €0,29 verkopen om voedingsverspilling tegen te gaan

VK: M&S gaat trossen bananen voor € 0,29 verkopen om voedingsverspilling tegen te gaan
Marks & Spencer heeft aangekondigd dat het een nieuw 29cent-bananensysteem gaat uitrollen in winkels in heel Engeland in een poging om voedingsverspilling tegen te gaan. De retailer zegt dat het extra rijpe bananen in een papieren zak gaat bundelen en voor een lagere prijs gaat aanbieden om de hoeveelheid onverkochte voeding te verminderen. Klanten zullen een 'Go Bananas'-zakje kunnen pakken met daarin minimaal 3 bananen en 2 receptkaarten.
Bron: retailgazette.co.uk 

Ocadobaas voorspelt dat Britse supersnelle boodschappenbezorging klein zal blijven
Snelleveranciers van levensmiddelen zullen slechts een klein deel van de Britse foodretail voor hun rekening nemen, omdat het merendeel van de consumenten altijd de voorkeur zal blijven geven aan de lagere prijzen en grotere assortimenten van grotere retailers, aldus Ocado-baas Tim Steiner. De Britse foodretail wordt bedreigd door bedrijven als Weezy, Getir, Dija en Gorillas, die een ultrasnelle service bieden waarbij boodschappen via apps in slechts 15 minuten worden geleverd.
Bron: reuters.com 

Duitsland: Aldi Süd wil activiteiten in steden uitbreiden
Aldi Süd heeft aangekondigd dat het van plan is om zijn activiteiten in steden uit te breiden en is op zoek naar partners om samen te werken voor het project. De discounter heeft een centraal contactpunt in het leven geroepen om acquisitie en samenwerking in zijn hele distributiegebied te vereenvoudigen.
Bron: esmmagazine.com 

Russische discounter Mere slaat voorraden in als eerste Britse winkel opengaat
De Russische discountketen Mere heeft naar verluidt gezegd dat het leveringen van voorraden accepteert terwijl het doorgaat met de voorbereidingen voor de opening van zijn eerste Britse winkel. In de winkel, die in Preston geopend zal worden, moet nog de laatste hand worden gelegd aan de inrichting, waaronder de koelruimte. De definitieve openingsdatum hangt af van hoe snel de rest van de voorraad wordt geleverd, meldde The Grocer.
Bron : retailgazette.co.uk 

Europa: Retailers, groothandelaren ondertekenen 'Farm To Fork' gedragscode
Groepen als EuroCommerce, Independent Retail Europe en Euro Coop hebben de EU-gedragscode in het kader van de Farm To Fork-strategie ondertekend en verklaren dat deze "de doelstellingen dekt waaraan onze sector zich al lang heeft gecommitteerd en die hij actief nastreeft".
Bron: esmmagazine.com 

Kroatië: Kaufland introduceert extra maatregelen om plastic afval te verminderen
Kaufland blijft werken volgens de REset Plastic-strategie van de Schwarz Group en heeft een verantwoorde groente- en fruittas geïntroduceerd en duidelijke doelen gesteld voor het verminderen van plastic in het milieu. 24Sata meldt dat Kaufland de eerste winkelketen in Kroatië is die plastic wegwerptasjes bij de kassa's volledig heeft afgeschaft en dat plastic wegwerpgerei, bestek, plastic stokjes en rietjes uit de verkoop zijn gehaald en zijn vervangen door alternatieve duurzame oplossingen zoals papier, hout en andere producten.
Bron: total-croatia-news.com 

VK: IGD moet sector aanzetten tot vooruitgang naar Net Zero
IGD werkt samen met klimaatoplossingsexpert South Pole om de voedingsmiddelen- en consumptiegoederensector te helpen positieve, tastbare stappen te zetten in de richting van Net Zero. Met de ambitie om de vooruitgang naar een duurzaam voedingssysteem te versnellen, introduceert IGD zijn gloednieuwe gids, Building your Net Zero roadmap: een gids voor sectorleiders en besluitvormers.
Bron: igd.com 

VK: John Lewis wil 10.000 huurwoningen bouwen op zijn grond
John Lewis overweegt plannen om 10.000 woningen te bouwen in de komende tien jaar, nu het winkelconcern zijn kwijnende fortuin nieuw leven wil inblazen door een verhuurder te worden.
Bron: theguardian.com 

Publicatiedatum: