Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroeg of laat zal Albert Heijn Delhaize opeten

Britse supermarktketen Morrisons in de ban van biedoorlog
De aandelen van de Britse supermarktketen Morrisons stegen met 11% toen beleggers rekening hielden met de mogelijkheid van een biedoorlog voor het bedrijf nadat een derde Amerikaanse investeringsmaatschappij zei dat het een bod overwoog. Private equity firma Apollo Global Management zei dat het "in de voorbereidende stadia is van het evalueren van een mogelijk bod op Morrisons" en dat er nog geen formele benadering heeft plaatsgevonden. "Er kan geen zekerheid worden gegeven dat er een bod zal worden uitgebracht, noch over de voorwaarden waaronder een dergelijk bod zou kunnen worden uitgebracht," aldus Apollo in een verklaring.
Bron: apnews.com 

Lidl investeert € 550 mln in Ierland over 3 jaar
Lidl is van plan om in de komende 3 jaar nog eens € 550 mln in Ierland te investeren. De Duitse discountsupermarktketen zei dat de investering betrekking zal hebben op de opening van 20 nieuwe winkels, de herontwikkeling van 24 bestaande winkels en een upgrade van het regionale distributiecentrum in Mullingar met € 75 mln. Lidl heeft meer dan € 1,7 mld in zijn Ierse activiteiten geïnvesteerd sinds het in 2000 het land betrad.
Bron: irishexaminer.com 

Frankrijk: Carrefour kondigt partnerschappen met Fortnite en Pickup aan
Carrefour heeft een Healthy Map geïntroduceerd in Fortnite, waarmee spelers zichzelf kunnen genezen en meer energie krijgen door groetnen, fruit, en vis te eten. Dit plaatst hen in de milieuvriendelijke Carrefour-winkel van de toekomst: een supermarkt met een elektrisch oplaadstation, vrachtwagens die rijden op biomethaan, een verantwoorde visserijzone, velden met biologisch fruit en verse groenten en een teeltbedrijf dat het dierenwelzijn respecteert. In het kader van zijn partnerschap met Pickup, een dochteronderneming van de groep La Poste, heeft Carrefour onlangs aangekondigd dat in heel Frankrijk meer dan 400 automatische pakketkluisjes zullen worden ingevoerd.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

VK: Sainsbury's omzet overtreft verwachtingen in laatste kwartaal
De Britse supermarktgroep Sainsbury's heeft de verwachtingen voor de omzet in het eerste kwartaal overtroffen, hoewel de groei sterk vertraagde als gevolg van een moeilijke vergelijking met vorig jaar, toen het winkelend publiek voorraden insloeg voor een eerste Covid-19-lockdown. De groep, die marktleider Tesco in jaaromzet achter zich laat, zei dat de like-for-like omzet, exclusief brandstof, met 1,6% steeg in de 16 weken tot 26 juni, zijn fiscale eerste kwartaal, tegenover de gemiddelde voorspelling van analisten van een daling van 1,7% en een stijging van 11,3% in het vorige kwartaal. Sainsbury's zei dat het verwacht een onderliggende winst voor belastingen van ten minste
€ 770 mln te rapporteren in het jaar 2021-22, tegen € 415 mln in 2020-21.
Bron: finance.yahoo.com 

Jef Colruyt: "Vroeg of laat zal Albert Heijn Delhaize opeten"
Ondanks een dalend marktaandeel gelooft Colruyt in een doorstart na corona. De toenemende samenwerking tussen Albert Heijn en Delhaize raakt de Belgische marktleider nauwelijks. CEO Jef Colruyt laat zich niet uit over een eventuele fusie met Jumbo. In een opmerkelijk interview met de Vlaamse krant De Standaard spreekt CEO Jef Colruyt Europese en zelfs mondiale ambities uit voor zijn energieactiviteiten, maar in retail ziet hij alleen Europees potentieel voor online apotheek Newpharma.
Bron: retaildetail.eu 

Ocado wint nieuwe klant in Spanje nu pandemie online shopping aanjaagt
Dat meldt Reuters: De Britse online foodretailer en technologiegroep Ocado zei dat het een nieuwe deal had gesloten om de online activiteiten van Alcampo in Spanje te ontwikkelen, aangezien de pandemie de verschuiving naar online shopping blijft aandrijven en de inkomsten op zijn thuismarkt heeft helpen stimuleren. In het eerste halfjaar, dat de 26 weken tot 30 mei omvatte, boekte Ocado een stijging van de retailinkomsten met 20% tot € 1,4 mld. Lockdowns in Groot-Brittannië tijdens de periode trok nieuwe klanten naar zijn joint venture met Marks & Spencer.
Bron: marketscreener.com 

Spanje: Eroski verwijdert jaarlijks 1.100 ton plastic
Eroski heeft jaarlijks meer dan 1.100 ton conventioneel plastic voor eenmalig gebruik uit zijn activiteiten verwijderd nadat het zijn verbintenis om plastic te verminderen had opgevoerd. De reducties zijn het resultaat van het toegenomen gebruik van recyclebare alternatieven ter vervanging van plastic tassen voor eenmalig gebruik en een herziening van de eigen merkverpakkingen, aldus de Spaanse retailer.
Bron: esmmagazine.com 

Spar Natural
Om in te spelen op de veranderende consumententrends op het gebied van gezondheid en duurzaamheid, heeft Spar een uitgebreide verpakkingsvrije dispenseroplossing ontwikkeld voor losse voedingsmiddelen. Met producten uit de Spar Natural-lijn maken deze instore displays het voor klanten gemakkelijker om toegang te krijgen tot het assortiment gezondere volwaardige voedingsopties van Spar.
Bron: spar-international.com 

VK: Sainsbury's probeert Aldi-shoppers te verleiden met lagere prijzen
Sainsbury's heeft aangekondigd dat klanten 60 artikelen goedkoper kunnen kopen in een poging om de concurrentie aan te gaan met discountsupermarkten zoals Aldi. De prijsverlagingen op 60 belangrijke versproducten, vlees en zuivelproducten gaat in vanaf dinsdag 6 juli. 
Bron: richmondandtwickenhamtimes.co.uk 

Publicatiedatum: