Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi introduceert nieuwe deals met groenten en fruit vanaf slechts € 0,33

Turkije: Getir volgt mega-financieringsronde met overname Blok
De Turkse start-up voor snelle bezorging van levensmiddelen, Getir, staat op het punt Blok over te nemen, een andere snelle bezorgdienst. De financiële voorwaarden van de deal zijn nog niet bekendgemaakt. Blok, gevestigd in Barcelona en voorheen bekend onder de naam Huvi Technologies, is actief in Spanje en Italië, met als grootste markten Madrid, Barcelona en Milaan.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

VK: Aldi introduceert nieuwe deals met groenten en fruit vanaf slechts € 0,33
Aldi heeft enkele van de nieuwste Super 6-aanbiedingen aangekondigd die in juli in zijn winkels zullen verschijnen, met AGF vanaf slechts 33 cent. Om de twee weken kiest Aldi 6 van zijn favoriete versproducten uit om aan te bieden tegen lage prijzen en zonder extra kosten voor de leveranciers. Deze maand kunnen de klanten de volgende Super 6-artikelen kopen: Losse rode paprika's (33 cent per stuk); lenteuitjes (33 cent per bussel); 4 bakaardappelen (33 cent voor 4-pak); vleestomaat (45 cent per stuk); rode grapefruit (45 cent per stuk); watermeloen (€ 1,85 per stuk).
Bron: walesonline.co.uk 

Hema trekt zich terug uit het Verenigd Koninkrijk
Hema wil zich concentreren op zijn kernmarkten en heeft daarom besloten alle 6 winkels in het Verenigd Koninkrijk aan het eind van de zomer te sluiten. Een beslissing over Spanje volgt wellicht binnenkort. Het besluit komt niet als een verrassing: enkele weken geleden had CEO Saskia Egas Reparaz al aangegeven dat ze zich vooral wil richten op duurzame groei in de kernmarkten: de Benelux en Frankrijk. "Misschien is buitenlandse expansie een keer een goed idee, maar het is nu niet onze eerste doelstelling", zei ze. Ook heeft ze meteen het Nederlands weer ingevoerd als voertaal op het hoofdkantoor in Amsterdam.
Bron: retaildetail.eu 

Spanje: Caprabo voorspelt 25% stijging tomatenverkoop
Supermarktketen Caprabo verwacht dit seizoen een groei van de afzet van lokale tomaten met 25% op jaarbasis, nadat het in 2019 te kampen had met weersgerelateerde problemen en in 2020 met de Covid-19-pandemie. De retailer is begonnen met de afzet van lokale tomaten uit de gebieden Alt Maresme en La Selva in winkels in heel Spanje.
Bron: esmmagazine.com 

Britse wetgever schrijft toezichthouder aan over bod Morrisons
Het hoofd van de business select committee van het Britse parlement heeft een brief geschreven aan de mededingingswaakhond naar aanleiding van een recent private equity bod op Morrisons, waarin hij zijn bezorgdheid uit over het gebrek aan bevoegdheden van regelgevende instanties om in te grijpen wanneer nieuwe eigenaren slecht handelen.
Bron: reuters.com 

Hoe Marc Rebillet met fruit optreedt in een doldwaze Duitse reclamespot
Marc Rebillet heeft de aandacht van velen getrokken met zijn meer dan levensgrote persoonlijkheid, ontegensprekelijk aanstekelijke ritmes en pittige teksten. Nu is hij op het kleine scherm te zien als de ster van een hilarische Duitse tv-commercial. De reclame is te danken aan de Duitse supermarkt Edeka, die Rebillet gevraagd heeft om de hoofdrol te spelen als "Super Marc" in tv-spot.
Bron: edm.com 

VK: Lidl en Aldi zijn 2 jaar te laat met het bereiken van openingsdoelstellingen
Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat Lidl en Aldi 12 tot 24 maanden te laat zullen zijn met het bereiken van hun streefdoelen voor het openen van winkels. Overlappingen met hun eigen en elkaars winkels zullen de vooruitgang in toenemende mate verstoren naarmate elke discounter dichter bij zijn doel komt, aldus retaillocatie-analisten Maximise UK. Aldi heeft momenteel ongeveer 920 winkels in het Verenigd Koninkrijk, met een langetermijndoelstelling van 1.200 in 2025, terwijl Lidl er 860 heeft met een doelstelling van 1.000 in 2023.
Bron: retailgazette.co.uk 

Spanje: El Corte Inglés koopt supermarktketen Sanchez Romero
El Corte Inglés koopt de Sanchez Romero-supermarktketen. Met de aankoop van de Madrileense supermarktketen wil El Corte Inglés marktleider worden in het segment premium levensmiddelen. Sanchez Romero werd in 1954 opgericht als een kleine gespecialiseerde supermarkt totdat het kon uitbreiden en een dozijn supermarkten in Madrid kon toevoegen die een oppervlakte van meer dan 9.000 m2 beslaan. De keten wordt gekenmerkt door zijn "gourmet" en high-end producten, evenals de goede kwaliteit van zijn versproducten.
Bron: euroweeklynews.com 

Publicatiedatum: