Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee 'virtuele supermarkten' van start in Portugal

VK: Ocado schikt in rechtszaak met voormalige werknemers
Ocado Group heeft aangekondigd dat het een schikking heeft getroffen in haar geschil met twee voormalige werknemers, Jonathan Faiman (die in 2008 vertrok) en Jon Hillary (wiens dienstverband in 2019 werd beëindigd) en het concurrerende bedrijf dat zij hebben opgericht, Project Today Holdings Limited ("T0day"). De gedaagden hebben als onderdeel van de schikking een aanzienlijke betaling aan Ocado gedaan. Een woordvoerder van het bedrijf zei: "Ocado is nog nooit zo sterk geweest. Onze mensen hebben een geweldig bedrijf opgebouwd. Het is onze plicht om onze mensen en hun werk te beschermen tegen elk onwettig en onrechtmatig gebruik door derden voor hun eigen doeleinden."
Bron: ocadogroup.com 

Duitsland: Edeka NST ziet retailomzet stijgen met 14%
Edeka Nordbayern-Sachsen-Thüringen (Edeka NST), 1 van de 7 regionale groepen van ondernemingen in de Edeka groep, heeft een groei van de retailomzet met 14% gerapporteerd tot € 4,6 mld in haar boekjaar 2020. De retailer schrijft deze groei toe aan de prestaties van de onafhankelijke retailers in de groep. De stijging van de retailomzet is te danken aan het expansieprogramma van de groep en het 'store relaunch-programma' voor de herpositionering van bestaande winkels.
Bron: esmmagazine.com 

Britse rechter: "Deliveroo-rijders zijn geen werknemers"
Volgens een Brits hof van beroep zijn Deliveroo-maaltijdbezorgers in het Verenigd Koninkrijk onafhankelijke contractanten, geen werknemers. Maar daarmee is de discussie over de rechten van bezorgers nog niet helemaal voorbij. De uitspraak is belangrijk voor Deliveroo, omdat de arbeidsstatus van de bezorgers al enige tijd ter discussie staat. Bovendien leunt het verdienmodel van de maaltijdbezorger zwaar op het zelfstandigenstatuut van de koeriers. De koers van het aandeel op de Londense beurs ging daardoor fors omhoog.
Bron: retaildetail.eu 

E-Food: Farmy Zwitserland zet groei door met Scallog Robots
De hausse in e-foodbestellingen geeft een aanhoudende boost aan Farmy, de Zwitserse online-winkel voor regionale en biologische producten. In de stad Winterthur profiteren Farmy-klanten voortaan van gratis leveringen. Magazijnrobots van Scallog ondersteunen de ordervoorbereiders in de centrale logistieke hub in Zürich.
Bron: globaltrademag.com 

Twee 'virtuele supermarkten' van start in Portugal
In Portugal zullen binnenkort twee nieuwe spelers hun intrede doen in de 'dark store'-sector van de voedingsretail, aldus een verslag in Economia Online. Het in Barcelona gevestigde Blok is al aanwezig in Spanje en Italië en zal nu uitbreiden naar Portugal. Het is al op zoek naar mensen voor zijn magazijnen, die producten zullen leveren die door app-gebruikers zijn gekocht. Het is ook op zoek naar locaties in Lissabon en Porto om producten op te slaan. Voor Gorillas wordt Portugal zijn vijfde markt, na Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.
Bron: esmmagazine.com 

Too Good To Go UK bereikt mijlpaal voedingsverspilling
Overschot food app Too Good To Go heeft 5 mln 'Magic Bags' aan voeding gered in het Verenigd Koninkrijk in de 5 jaar sinds de introductie. Met Too Good To Go kunnen consumenten overtollige voeding van bedrijven kopen om te voorkomen dat het wordt weggegooid. Consumenten downloaden simpelweg de gratis Too Good To Go app en zoeken naar bedrijven in de buurt met onverkochte voedingsmiddelen. Ze kopen dan een 'Magic Bag' en halen het op een afgesproken tijdstip op.
Bron: talkingretail.com 

Winkelomzet VK juni stijgt, voorraden slinken
De Britse retailer rapporteerde een omzetsprong in juni omdat het snelle vaccinatieprogramma van het land het winkelend publiek aanmoedigde om uit te gaan en geld uit te geven, aldus de Confederation of British Industry. De CBI's maatstaf voor het volume van de afzet steeg naar +25% van +18% in mei, de hoogste sinds augustus 2018, terwijl de afzet werd gerapporteerd als boven de seizoensgebonden normen. die het effect van de lockdown van vorig jaar uitsluit, waren de hoogste in meer dan 4 jaar.
Bron: esmmagazine.com 

Landmark Foundation Earth project begint om milieuscores af te geven op voedingsproducten
Wereldwijde levensmiddelengiganten en een groep van Europa's grootste supermarkten hebben de handen ineengeslagen met 's werelds beste voedings- en milieuwetenschappers om een nieuwe non-profitorganisatie te vormen die vanaf september milieuscores zal afgeven op voedingsproducten. Foundation Earth is het geesteskind van Denis Lynn, de Noord-Ierse voedingsondernemer die in mei 2021 tragisch om het leven kwam na een quadbike-ongeluk. M&S, Sainsbury's en de Co-op voegen zich bij 's werelds grootste voedingsmiddelenbedrijf Nestlé, eiwitgigant Tyson Foods en de Spaanse supermarkt Eroski in de adviesgroep van de Foundation, die elk ondertekenen om "het potentieel voor milieu-etikettering op voedingsproducten te onderzoeken en de ambitie van Foundation Earth te ondersteunen om een duurzamere voedingsmiddelensector te helpen opbouwen."
Bron: foundation-earth.org 

Publicatiedatum: