Amazon levert versproducten van telers aan voedselbanken

Britse toezichthouder accepteert aanbod nieuwe eigenaars Asda om tankstations te verkopen om deal goed te keuren
De Britse mededingingsautoriteit heeft ingestemd met een aanbod van de nieuwe eigenaars van de Asda-supermarktketen om 27 tankstations te verkopen om tegemoet te komen aan de bezorgdheid dat de overname tot hogere brandstofprijzen zou kunnen leiden en zal de deal niet aan een diepgaand onderzoek onderwerpen. Zuber en Mohsin Issa en de private-equitygroep TDR Capital hebben in februari een meerderheidsaandeel in Asda gekocht van de Amerikaanse reus Walmart, waarbij de keten op € 8 mld werd gewaardeerd.
Bron: reuters.com 

Spar Zwitserland luidt nieuw tijdperk in met opening van eerste EuroSpar-winkel
Spar Zwitserland heeft op 3 juni in de gemeente Schänis zijn eerste EuroSpar flagship supermarkt geopend en markeert daarmee het begin van een nieuwe fase voor de Spar operator. Op een winkeloppervlak van 1.200 m2 biedt de winkel ongeveer 15.000 food- en non-foodproducten, verschillende servicebalies en een instore café. In de aangrenzende Spar Express-winkel kunnen klanten tot laat in de avond en op zondag winkelen. Spar Zwitserland heeft in hetzelfde pand ook een nieuwe Spar Training Academy geopend.
Bron: spar-international.com 

Carrefour Frankrijk wil "etnische winkels" uitbesteden aan Marokkaanse franchisepartner
Carrefour zou in gesprek zijn met zijn Marokkaanse franchisepartner Label'Vie over het beheer van een aantal van zijn zogenaamde etnische winkels: dit zijn supermarkten in buurten en voorsteden met een grote moslimgemeen-schap, waar de Franse retailer moeite heeft om winst te maken.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Amazon levert verse producten van telers aan voedselbanken
Telers wordt gevraagd om overtollige verse producten te doneren aan liefdadigheids-instellingen, zodat voedselbanken ze kunnen gebruiken in plaats van ze te storten of terug te ploegen op het land. Dit gebeurt nadat internetgigant Amazon de handen ineen heeft geslagen met de NFU. Telers in de Midlands kunnen hun NFU-regiokantoor bellen om te regelen dat overtollige eieren, groenten en fruit worden opgehaald door Amazons bestelwagens en worden afgeleverd bij voedselbanken in steden.
Bron: fwi.co.uk 

Leden Coop Italia melden omzetgroei
Vier van de acht coöperaties die samen Coop Italia vormen, melden een groei van de retailomzet in 2020. Coop Lombardia sloot het jaar af met een groei van 9,3% tot € 1,05 mld. De nettowinst bedroeg € 6,9 mln, een stijging ten opzichte van € 6,6 mln in 2019. De coöperatie fuseerde 37 Coop Vicinato Lombardia (CVL) winkels en opende 2 nieuwe verkooppunten in 2020. De omzet van Nova Coop bedroeg in het boekjaar € 1,1 mld, een groei van 3,48% ten opzichte van 2019. De nettowinst bedroeg
€ 6,1 mln. Unicoop Tirreno sloot 2020 af met een nettowinst van ruim € 1 mln, tegen een verlies van € 4,8 mln in 2019. De omzet steeg op jaarbasis met 0,5% tot € 875,3 mln.
Bron : esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven