Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote brand verwoest twee fruitschuren in Kapelle

Twee fruitschuren met fruitkisten zijn vannacht verloren gegaan door een zeer grote brand. De brand vond plaats bij fruitteeltbedrijf De Jager aan de Vierwegen in Kapelle. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de twee nabijgelegen woonhuizen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er geen gevaar voor de directe omgeving en zijn er geen gewonden gevallen. 

Het vuur ontstond rond middernacht in één van de schuren, maar uiteindelijk zijn beide schuren, samen 2.000 vierkante meter, afgebrand. Ook de dieseltank van het bedrijf is bezweken en volledig in vlammen opgegaan. Direct naast het fruitbedrijf staat een hoogspanningsmast en het leek erop dat de vlammen de kabels zou aantasten, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. 

Er zijn bij deze brand vijf blusvoertuigen ingezet. Twee grootschalig watertransportsystemen zorgden voor extra bluswater uit een watergang langs de Vierwegen. Ook een watertankcontainer, schuimblusvoertuig, autoladder en een verkenningseenheid zijn ingezet.

Rond kwart over vier 's nachts is het sein brand meester gegeven, maar de brandweer verwacht nog een groot deel van de dag bezig te zijn met het nablussen van de schuren. Volgens de brandweer zijn er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten. 

Publicatiedatum: