Poolse Eurocash wil supermarktketen Arhelan overnemen

Morrisons opent deuren voor Britse ondernemers
Morrisons heeft een nieuw programma geïntroduceerd onder de naam "Growing British Brands" dat plaatselijke ondernemers een snelle route wil bieden om hun producten op nationaal niveau af te zetten. Het programma biedt bedrijven de mogelijkheid hun producten af te zetten in alle 497 Morrisons-winkels en in andere onderdelen van het bedrijf, zoals de website en groothandelskanalen zoals Amazon. De supermarkt zal ook promotieplannen en "gunstige betalingsvoorwaarden" aanbieden om deze bedrijven te helpen hun activiteiten uit te breiden.
Bron: kamcity.com 

Vertrouwen van Britse shoppers op hoogste niveau in 5 jaar
Het vertrouwen van de Britse shopper is gestegen tot het hoogste niveau in 5 jaar, naarmate de lockdownmaatregelen afnemen en de vaccinatiecampagne aan tempo wint, zo blijkt uit nieuw onderzoek van IGD. Volgens het ShopperVista-onderzoek van IGD leggen consumenten meer nadruk op kwaliteit, vooral onder huishoudens met hogere inkomens.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Eurocash wil supermarktketen Arhelan overnemen
Het Bureau voor Mededinging en Consumentenbescherming heeft een verzoek ontvangen van Eurocash met betrekking tot het voornemen om Arhelan over te nemen. De Arhelan-keten bestaat uit ongeveer 100 winkels, waarvan de meeste zich in het oosten van Polen bevinden. Centraal staat de overname door Eurocash van Arhelan Helena Burzyńska spółka komandytowa met hoofdkantoor in Pelsk Podlaski in Komorniki.

Duitsland: REWE test samen met EG Group nieuw winkelconcept
De REWE groep en de EG Group testen een nieuw winkelconcept onder de naam REWE express in vier Esso tankstations in München en Freiburg. Het proefproject is op 12 mei van start gegaan met de opening van het Esso-station Ungerer Str. in München. De overige locaties in München en Freiburg zullen begin juli opengaan, voegde de retailer eraan toe.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Covid-angst van winkelend publiek doet plastic voor eenmalig gebruik toenemen
De vrees van het winkelende publiek voor het oplopen van Covid-19 zou jaren van campagne voeren tegen plastic voor eenmalig gebruik ongedaan kunnen maken. Supermarkten zien het aantal plastic wegwerptasjes toenemen, vooral in de versafdelingen, zegt plastic afvalinzamelingsbedrijf Divert.co.uk.
Bron: dailybusinessgroup.co.uk 

Spar Denmark wordt partner van Too Good To Go
Retailgigant Spar is een samenwerking aangegaan met voedingsverspillingbeheer Too Good To Go om voedingsverspilling tegen te gaan in al zijn winkels in Denemarken. Door de samenwerking zal de retailer de voedingsverspilling met 144 ton per jaar kunnen verminderen.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven