Zuid-Afrikaanse aardappelconsumptie in 10 jaar verdubbeld

Tijdens de inaugurele State of the Potato toespraak vertelde Willie Jacobs, CEO van Potatoes SA, de afgevaardigden dat de Zuid-Afrikanen de afgelopen tien jaar twee keer zoveel aardappelen hebben gegeten.

Jacobs: "Ondanks de stijgende kosten, de onstabiele weersomstandigheden als gevolg van de klimaatverandering en de algemene onzekerheid die Covid-19 met zich meebrengt, zijn onze ongeveer 570 Zuid-Afrikaanse aardappeltelers, verspreid over 16 teeltgebieden, er toch in geslaagd om 12 maanden per jaar verse aardappelen te leveren."

"In 2020 hebben Zuid-Afrikaanse telers aardappelen geplant op ongeveer 51.000 hectare. Een totale aardappeloogst van 2,6 miljoen ton werd geteeld en leverde 263 miljoen zakken aardappelen van 10 kg op. Onze consumptie per hoofd van de bevolking is in de afgelopen tien jaar verdubbeld."

De Zuid-Afrikaanse aardappelsector biedt werk aan 50.000 tot 60.000 tijdelijke en vaste werknemers.

Meer Zuid-Afrikanen voor aardappelen laten kiezen
De afgelopen jaren heeft de aardappelsector prioriteit gegeven aan het uitbreiden van haar consumentenbasis in Zuid-Afrika, waar maïsmeel en brood de meest geconsumeerde bronnen van koolhydraten zijn.

De Covid-pandemie heeft de belangrijke rol die aardappelen spelen in de voedingszekerheid en de armoede benadrukt.

De aardappelprijs is met 11% gestegen tot een gerapporteerd gemiddelde van € 2,6 voor een zak van 10 kg nu het weer kouder wordt in Zuid-Afrika.

Potatoes SA: "In 2020 hebben Zuid-Afrikaanse telers aardappelen geplant op ongeveer 51.000 ha. Een totale aardappeloogst van 2,6 miljoen ton werd geteeld en leverde 263 miljoen 10kg zakken aardappelen op. Onze consumptie per hoofd van de bevolking is in de afgelopen tien jaar verdubbeld."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven