Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Speedpacker

Nature's Pride neemt eerste avocado inpakrobot in gebruik

Nature’s Pride heeft als eerste ter wereld een inpakrobot voor avocado’s. Deze innovatie, genaamd de Speedpacker, pakt op een ergonomische en efficiënte wijze avocado’s in, zonder concessies aan kwaliteit te doen. Nature’s Pride wil hiermee met de toenemende vraag naar avocado’s een nog betere partner zijn voor haar telers en klanten.

De Speedpacker beschikt over drie aanvoerstromen en is in staat om 240 avocado’s per minuut te verwerken. De avocado's worden met de cameratechnologie gedetecteerd voor de grippers. De grippers weten daardoor exact hoe ze de avocado’s moeten pikken en in de dozen moeten leggen.

Voor de ontwikkeling van de Speedpacker is Nature’s Pride het traject aangegaan met machinebouwer Selo. “Selo is net als wij een echte pionier en is erg technisch. Daarnaast gaan zij ook voor topkwaliteit in combinatie met kostenefficiency. We vonden in Selo de ideale partner. Samen betekent voor ons samenwerken, samen vooruit, maar ook samen ontwikkelen,” vertelt Mo Ayachi, Operations manager van Nature’s Pride.

Het traject heeft ongeveer twee jaar geduurd en er is uitvoerig getest. De robot is inmiddels operationeel in de verpakkingsruimte in Maasdijk. “De Speedpacker is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Selo en Nature’s Pride, waarbij Nature’s Pride al haar kennis van avocado’s in heeft gebracht en Selo haar kennis over robotica en grippers. We zijn erin geslaagd om avocado’s die voorheen handmatig werden ingepakt nu automatisch in te pakken.“ aldus Willibrord Woertman, CEO van Selo.

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
+31 174 52 59 00
info@naturespride.nl 
www.naturespride.nl     

Publicatiedatum: