Leon Kranenburg:

"Aardappelexport verloopt taai, nieuw aardappelseizoen staat of valt met Corona"

Tholen - De aardappelexport verloopt volgens Leon Kranenburg van het gelijknamige aardappelhandels- en sorteerbedrijf uit Nieuw-Vennep momenteel moeizaam. "Vorig jaar hadden we het druk, maar het is nu een stuk rustiger en ook de juiste kwaliteit is moeilijk te krijgen."

"Bij de export is het hoofdzakelijk Agria wat de klok slaat. Naar Zuid-Europa loopt de export van de Agria's redelijk door. De verwachtingen waren hooggespannen, omdat de horeca daar weer openging, maar we zitten nog lang niet op het niveau van voor Corona", constateert Leon. "Al met al is het een moeizame markt. Soms komt er uit Oost-Europa wat vraag, maar die willen ze voor een dubbeltje of minder in de zak. Daar kun je dus niks mee."

"De fritesmarkt vertoont nu wel een stijgende lijn, maar de telersprijzen gaan harder omhoog dan wij kunnen maken in de export. We zullen dus ook moeten uitkijken dat we ons niet uit de markt prijzen, al zit met drie, vier weken het exportseizoen er traditiegetrouw ook weer op. Voor de nieuwe importaardappelen waar wij de opslag voor verzorgen, valt de verkoop nog niet mee."

"Het klinkt als een cliché, maar het nieuwe aardappelseizoen staat of valt met Corona. Wanneer alles normaal gaat draaien, verwacht ik dat we voor de fritesmarkt best een leuke prijsvorming kunnen krijgen. Er is over de hele linie toch minder uitgezet. Hoe de markt voor consumptieaardappelen zal gaan verlopen, vind ik erg moeilijk te voorspellen. Je hebt wel kans dat de vraag vanuit het retailkanaal wat zal afzwakken, maar mogelijk kan de fritesmarkt de prijzen op de consumptieaardappelmarkt weer mee omhoog trekken."

Voor meer informatie:
Aardappelhandel en sorteerbedrijf Kranenburg B.V.
Rijnlanderweg 1637
2153 KH Nieuw-Vennep
+31 (0)252 620060 
info@lpkranenburg.nl
www.lpkranenburg.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven