Zwitserse verpakker So PotatOh! blijft groeien

In juni 2020 lanceerde Terralog de So PotatOh!-productlijn, een gezonde, verse en lekkere manier om aardappelen te eten. Een jaar later maakt de aardappelspecialist uit Bern de balans op, want de oorspronkelijke doelstellingen zijn ruimschoots gehaald.

Terugblik 2020: introductie op de markt
Nog maar een jaar geleden betrad de So PotatOh!-productlijn voor het eerst de Zwitserse retailmarkt, in enkele pilotwinkels van de coöperaties Migros Aare, Basel, Luzern en Neuchâtel-Fribourg. De smaken Romarin-paprika, Tuinkruiden en Knoflook zijn vanaf het begin een grote hit onder Zwitserse consumenten.

Grotere beschikbaarheid
De grote vraag was een aangename verrassing en overtrof de verwachtingen. Vanaf 3 mei zijn er voortaan daarom ook meer producten beschikbaar en zijn de producten uit de So PotatOh!-lijn te vinden in de tien Migros regionale coöperaties, in een aantal fysieke winkels en in de Migros online shop.

De kleine Zwitserse aardappelen zijn momenteel niet beschikbaar en dus worden kleine aardappelen geïmporteerd uit andere landen binnen Europa en ondertussen duurzaam geteeld in afwachting van de volgende oogst. De herkomst van de aardappelen en de andere ingrediënten staat duidelijk aangegeven op de verpakking.

So PotatOh!: een unieke smaakbelevenis
Voor dit gerecht zijn de maat en smaak van de aardappelen van essentieel belang. Alleen de kleinste aardappelen komen door het proces. De kleinere aardappelen die we in één hap kunnen eten hebben hierdoor een onvergelijkbare smaak.

De verse en smakelijke aardappelspecialiteit is bovendien veganistisch: PotatOh! bevat geen smaakversterkers, conserveermiddelen of synthetische kleurstoffen. De ingrediëntenlijst is duidelijk: vers gewassen krieltjes met een marinade op oliebasis. PotatOh! is daarom ook zeer veelzijdig en kan gemakkelijk in elk menu worden opgenomen.

Eenvoudige bereiding
De aardappelen kunnen aan de marinade worden toegevoegd en vervolgens gemakkelijk in de oven of in de pan worden bereid. Om de aardappelen eenvoudig in de oven te kunnen bakken is een kartonnen bakje meegeleverd. Na ongeveer 30 minuten bakken is het bijgerecht klaar om gegeten te worden. De praktische portie van 480 gram is ideaal voor één of twee personen.

Verpakking en duurzaamheid
De aantrekkelijke en praktische verpakking van de So PotatOh!-producten zijn voornamelijk gemaakt van gerecyclede materialen. De hittebestendige bakjes, vervaardigd in Europa, zijn gemaakt van FSC-papiervezels, een primeur in Zwitserland. De papieren band is ook recyclebaar. De aardappelen komen uit Zwitserland, afhankelijk van de beschikbaarheid, net als de marinade. De So PotatOh!-producten worden verpakt in Rüdtligen-Alchenflüh, in het kanton Bern.

Over Terralog
De So PotatOh!-productlijn wordt op de markt gebracht door de toonaangevende Zwitserse aardappelspecialist Terralog. In samenwerking met een aantal eigen telers en 40 medewerkers verzorgt Terralog de teelt, opslag, bereiding en verpakking van de verse aardappelen. Elk jaar wordt meer dan 65.000 ton aardappelen geleverd vanuit de Mittelland-locatie in Bern, in het hart van het land, aan commerciële en industriële partners in heel Zwitserland.

Voor meer informatie: 
www.terralog.ch    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven