TVL bijna beschikbaar voor grote ondernemingen

Het mkb kon al de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 aanvragen. Grote ondernemingen – oftewel niet-mkb - kunnen dit begin mei ook.

Een grote onderneming heeft meer dan 250 werknemers. Óf minder dan 250 werknemers, maar dan wel met een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen en een jaarbalans van meer dan € 43 miljoen.

Wel of geen grote onderneming
Ondernemers die twijfelen of ze een grote onderneming zijn, kunnen de mkb-toets doen. Wie niet ‘slaagt’ voor de toets, is een grote onderneming.

Voorwaarden aan aanvraag
Een grote onderneming moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag het maar 1 aanvraag doen. Ook als de onderneming onderdeel is van een groep verbonden ondernemingen (concern). Eén onderneming doet dan de TVL-aanvraag voor de gehele groep. De verbonden ondernemingen geven hiervoor toestemming aan de subsidieaanvrager.

Afzonderlijke bedrijfsonderdelen met een eigen rechtspersoon (BV, NV, vereniging, stichting of coöperatie) en eigen inschrijving in het Handelsregister mogen niet apart TVL aanvragen.

Op de pagina Grote ondernemingen staat uitgebreid beschreven wat een onderneming (of groep verbonden ondernemingen) nodig heeft voor een aanvraag.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven