Koud en droog weer vertraagt aardappeloogst van Jersey Royals

April was een koude, droge maand in het Verenigd Koninkrijk met lange perioden van koude nachten en grondvorst. Ook de Kanaaleilanden hebben dit jaar te kampen gehad met zeer ongebruikelijk weer.

Deze week is het eiland Jersey officieel droog komen te staan na 15 opeenvolgende dagen zonder neerslag. Er is slechts 12 mm regen geregistreerd, wat ver onder het gemiddelde van 56,7 mm ligt.

Nigel Holliday van de Jersey Royal Company: "In januari hadden we veel regen, wat het poten van de aardappelen bemoeilijkte, gevolgd door temperaturen onder nul en sneeuw in februari. Maar sindsdien hebben we niet veel regen meer gehad, maar wel lage temperaturen zowel overdag als 's nachts en sommige ochtenden met grondvorst."

Dit weer heeft de oogst van Jersey Royals vertraagd, de opbrengsten zijn lager en de maat is momenteel kleiner.

"Als we een regenbui krijgen, zullen de latere oogsten dat inhalen. We irrigeren waar mogelijk, maar de velden hier in Jersey zijn erg klein, moeilijk toegankelijk en de waterbronnen zijn beperkt. Wij blijven zowel aan de retail als aan de groothandel leveren. De vraag dit jaar is tot nu toe erg goed en er is veel media-aandacht, waaronder beroemde chef-koks die de Jersey Royal aardappelen promoten op tv en op sociale media."

Voor meer informatie:
Nigel Holliday
The Jersey Royal Company Ltd
+44 (0) 1534 852 444 
nigel.holliday@jerseyroyal.co.uk  
www.jerseyroyal.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven