Kwaliteitscontrole AI-fruitsoftware voor citruspakstations

Hectre, een Nieuw-Zeelands bedrijf dat is gespecialiseerd in software en AI-oplossingen voor de fruitsector, heeft haar aanwezigheid in de VS uitgebreid met een nieuwe locatie in Californië.

"De respons op onze producten is zo goed in de VS dat het logisch is om verder te investeren op deze markt en meer mensen aan te nemen. Er werd gekozen voor Californië omdat er in deze staat veel belangstelling is voor onze managementsoftware voor boomgaarden en Spectre, onze kwaliteitscontrole AI-oplossing, waarmee de maten en kleuring van fruit kunnen worden bepaald," zegt Matty Blomfield, CEO van Hectre.  

Dankzij haar vruchtbare bodem en warme klimaat is Californië de tweede grootste citrustelende staat in de VS, met een gemiddelde oogst van ruim 3,2 mln ton per jaar. 

Spectre, dat aanvankelijk werd ontwikkeld voor appeltelers en
-verpakkers is nu geoptimaliseerd voor sinaasappelen, citroenen en mandarijnen. De AI-oplossing kan de maten van het fruit bepalen zodra het is geplukt of in het pakstation aankomt, zonder dat hiervoor dure apparatuur nodig is. Een foto genomen met een standaard iPad of iPhone is alles wat Spectre nodig heeft om binnen slechts enkele seconden een nauwkeurige schatting van de maten te maken, waardoor pakstations gemakkelijker beslissingen kunnen nemen over de bewaring, het verpakken en de verkoop van hun fruit. 

Betere gegevens bieden meer inzicht. Er wordt dan ook een sterke vraag van citruspakstations in Californië verwacht. 

Spectre-detectie in actie voor het bepalen van de maten van citroenen. Dit betaalbare AI-toestel is nu geoptimaliseerd voor sinaasappelen, citroenen en mandarijnen. Limes zijn daarna aan de beurt.

Britton Taipa leidt de activiteiten van Hectre in Californië. "Ik ben enorm enthousiast over het feit dat we hardwerkende Californische fruittelers en -verpakkers nu ook van de voordelen van onze technologie kunnen laten profiteren. Het groeipotentieel is enorm."

De managementsoftware van Hectre heeft boomgaarden en fruitteeltbedrijven in Nieuw-Zeeland, Australië, Washington en New York getransformeerd en biedt betaalbare toegang tot gebruiksvriendelijke maar baanbrekende technologie. Met interesse van appel-, citrus-, peren-, avocado- en kersentelers, pakstations en koelhuizen blijft Hectre haar aanwezigheid uitbreiden en ziet zij de belangstelling voor haar oplossingen wereldwijd toenemen. 

"We zijn de afgelopen maand benaderd vanuit Zuid-Afrika, de VS, Chili, Canada, Denemarken, Zambia, het VK en Italië. Er is vooral veel belangstelling voor Spectre onder grootschalige citrus- en appelteeltbedrijven en pakstations. Hun behoefte aan gegevens met betrekking tot maten en kleuring ter ondersteuning van hun besluitvorming is exact waarom we Spectre hebben ontwikkeld," voegt Blomfield eraan toe. 

De AI-oplossing van Spectre sorteert appelen bij aankomst op maat 

Hectre zal later dit jaar een actie ondernemen om kapitaal aan te trekken ter ondersteuning van haar verdere groei en ontwikkelingsinitiatieven. Het bedrijf eindigde dit jaar als finalist tijdens de prestigieuze NZ Hi-Tech Awards 2021 in de categorieën 'Most Innovative Hi-Tech Agritech Solution' en 'Hi-Tech Start-Up Company of the Year'. 

Voor meer informatie: 
Kylie Hall
Hectre
+64 27419 8322
kylie@hectre.com
www.hectre.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven