Na pizza's ook AGF bezorgen met robots en drones?

Als je denkt aan Domino’s dan denk je natuurlijk aan hun pizza’s, maar nu kunnen de woorden innovatie en techniek daar aan toegevoegd worden! Domino’s kondigt een pilot aan voor pizzabezorging door middel van een robot. Het project is onderdeel van het DRU (Domino’s Robotic Unit)-framework, een initiatief om pizza’s te laten bezorgen met robots en drones.

Starship Technologies werkt aan autonome robots die binnen 15 tot 30 minuten zelfstandig producten kunnen bezorgen binnen een straal van ongeveer 1,5 kilometer. De robots rijden zelfstandig, maar worden gemonitord door mensen, die op elk moment de controle kunnen overnemen. In Nederland zullen de robots in een kleine straal om de winkel bestellingen afleveren zodat de gemiddelde bezorgtijd van 22 minuten blijft gewaarborgd.

Een primeur in Europa
De eerste testen zullen plaatsvinden in Duitsland en Nederland om vervolgens uit te bereiden naar andere landen binnen Domino's Enterprise. Het bezorgsysteem is een primeur in Europa en laat zien dat Domino's werk maakt van baanbrekende innovaties.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven