Total Produce voltooit herfinanciering van €1,2 mld voor Dole

Total Produce heeft bekendgemaakt dat zij een kredietovereenkomst is aangegaan met de Coöperatieve Rabobank in New York, als administratieve agent, geassocieerde partijen en een aantal van haar dochterondernemingen. De kredietovereenkomst heeft betrekking op een kredietfaciliteit van €417,2 mln met een looptijd van vijf jaar die beschikbaar is voor Total Produce en haar mede-leners. 

De kredietfaciliteit heeft ook betrekking op een lening van €784 mln bij de Bank of America met een looptijd van zeven jaar, die beschikbaar is onder bepaalde voorwaarden, waaronder het sluiten van de reeds aangekondigde transactie waarbij Total Produce en Dole Food Company samengaan in de nieuw opgerichte beursgenoteerde Amerikaanse onderneming Dole.

Wanneer deze transactie is voltooid dan zal de kredietfaciliteit beschikbaar zijn voor Dole en een aantal van haar dochterondernemingen. Het termijnkrediet zal ook beschikbaar zijn voor Total Produce USA. De opbrengsten van de kredietfaciliteiten zullen worden gebruikt voor het herfinancieren van de bestaande schulden van Total Produce en Dole. Beide faciliteiten zullen worden gesyndiceerd. 

De Coöperatieve Rabobank is de enige bookrunner en enige arrangeur van de doorlopende kredietfaciliteit en de Bank of America, Coöperatieve Rabobank en Goldman Sachs Bank USA zijn de enige bookrunners en arrangeurs van de langlopende kredietfaciliteit.

Naar verwachting zullen de kredietfaciliteiten leiden tot een verlaging van de gemiddelde kapitaalkosten en leiden tot een sterkere balans.

Voor meer informatie:
totalproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven