Honderden medewerkers moeten solliciteren naar nieuwe functie

Reorganisatie bij Jumbo-winkels

Jumbo start na de zomervakantie met een nieuwe winkelorganisatie. Volgens een brief die RTL in handen heeft, verdwijnen de functies van afdelingschef en eerste medewerker, wat  betekent dat honderden banen verdwijnen. De personeelsleden die dit treft, moeten in overleg met hun filiaalmanager op zoek naar een nieuwe baan binnen Jumbo of een functie elders.

Jumbo stelt dat het uitgangspunt is dat er geen banen verdwijnen. "De inhoud van een aantal functies zal wel veranderen, waarbij we sterk inzetten op talentontwikkeling. Verder komt een aantal functies te vervallen, waarvoor passende functies in de plaats komen. Medewerkers met een vast contract krijgen voorrang bij het solliciteren op een nieuwe functie", aldus het persbericht. Volgens Jumbo zijn de COR en de OR Filialen vanaf het begin van het proces betrokken geweest bij de plannen en heeft de medezeggenschap heeft positief advies uitgebracht. 

Vakbond verontwaardigd
Vakbond FNV reageert verontwaardigd op de plannen van Jumbo. Volgens de NOS spreekt het Sectorhoofd Mari Martens van FNV Handel van een verkapte bezuiniging. Hij zegt dat, zolang Jumbo geen formeel ontslag aanvraagt, de mensen niet hoeven in te stemmen met het plan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven