Britten switchen tussen retailers, zowel online als in de winkel

VK: Supermarktloyaliteit op de proef gesteld door lockdown: shoppers switchen tussen retailers, zowel online als in de winkel
De voortdurende strijd om de beschikbare tijd voor online boodschappen tijdens de opeenvolgende lockdowns heeft ertoe geleid dat shoppers niet trouw kunnen blijven aan de supermarkt van hun keuze, zo blijkt uit nieuw onderzoek van het bureau Shoppercentric. Tijdens de meest recente lockdown zijn Aldi en ASDA koplopers in het aantrekken van meer nieuwe klanten in de winkel en online dan andere toonaangevende supermarkten, zo blijkt uit nieuw onderzoek van shopper insights specialist Shoppercentric. Op de vraag welke supermarkt tijdens de laatste lockdown voor het eerst is bezocht, antwoordt 7% Aldi, 6% ASDA en 5% Tesco in de hoofdsupermarkt, Tesco Metro en Tesco Express. Slechts 4% van de ondervraagden zei Lidl of Sainsbury's/Sainsbury's Local, terwijl slechts 2% Morrison's zei. Hoewel de cijfers voor Tesco en Sainsbury's begrijpelijkerwijs lager zijn door het grote aantal mensen dat eerder een van hun winkels had bezocht, blijkt uit de gegevens dat Aldi van de anderen het meest succesvol is in het aantrekken van shoppers die op zoek zijn naar besparende aanbiedingen.
Bron: International Supermarket News 

VK: Britse Co-op betaalt verlofgeld terug, behoudt belastingaftrek voor bedrijven
De Britse Co-op heeft gezegd dat het € 17,8 mln aan verlofbetalingen aan de overheid zal terugbetalen die het in 2020 tijdens de Covid-19-pandemie heeft aangevraagd, maar dat het zijn bedrijfsbelastingaftrek zal behouden. De Co-op zegt in een persbericht dat zij de overheidssteun in goed vertrouwen heeft aangenomen, niet verwachtte het geld te moeten terugbetalen en op die basis toekomstgerichte bedrijfsbeslissingen heeft genomen. Het bedrag stelde de onderneming in staat haar personeel volledig te ondersteunen en 3.400 in de gemeenschap gevestigde levensmiddelenwinkels en begrafenisondernemingen open te houden. Allan Leighton, voorzitter van de Co-op Group, becommentarieerde dit besluit als volgt: "De Co-op heeft een vitale en unieke rol gespeeld bij het voeden en verzorgen van de natie tijdens de Covid-19-pandemie en zal dit blijven doen naarmate het vaccinatieprogramma verder wordt uitgerold."
Bron: ESM Magazine

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven