Marc Coucke investeert bijna 50 miljoen in Greenyard

Belgische ondernemer Marc Coucke stopt samen met ondernemer Joris Ide bijna 50 miljoen euro in Greenyard, schrijft het bedrijf maandag in een persbericht. Hierdoor trekt het groenten- en fruitbedrijf een streep onder de zorgen over de schuldenberg. In ruil voor de kapitaalinjectie zal Coucke lid worden van de Raad van Bestuur. 

Ook heeft Greenyard een schuldherschikking rond. Het bedrijf herfinanciert voor € 467,5 miljoen schulden met een waarborg van het investeringsfonds Gigarant van de Vlaamse overheid. De nieuwe financieringsovereenkomst is vastgelegd voor een looptijd van drie jaar, met een optie tot verlenging met één jaar, tegen marktconforme voorwaarden. Dit moet resulteren in een stabiele financieringsstructuur voor de komende jaren. 

Door de dubbele deal zal de schuldenberg van Greenyard dalen tot drie keer de brut bedrijfswinst, tegenover de eerdere verwachting van 3,5 keer. Greenyard voorspelt voor het boekjaar tot 31 maart een bruto bedrijfswinst rond 110 miljoen euro, tegenover 96 miljoen euro een boekjaar eerder en 65 miljoen euro over het boekjaar 2018/19. 

In het persbericht laat Greenyard weten dat de herfinanciering de weg vrijmaakt voor Greenyard om haar groei voort te zetten en haar langetermijnambities uit te voeren op basis van een stabiele financiering, dankzij een ondersteunende en stabiele groep financierders en een groep ondersteunende investeerders die geëngageerd zijn op lange termijn.

Hein Deprez, co-CEO: “We zijn blij om te zien dat we deze belangrijke stap kunnen zetten om zo onze groeiambities op lange termijn te realiseren. De stabiliteit van onze financiering, maar ook het geloof en het vertrouwen van onze investeerders creëren een vruchtbare basis voor ons bedrijf om onze verbeteringen verder te zetten en aan onze verwachtingen te voldoen."

Marc Zwaaneveld, co-CEO: “Na de transformatie was de herfinanciering voor Greenyard het laatste puzzelstukje om weer volledig te kunnen focussen op onze ambities om onze relaties met klanten en telers te verdiepen, marktaandeel te blijven winnen en een echte leider in de sector te worden op vlak van duurzaamheid. We kijken ernaar uit om dit nieuwe hoofdstuk met onze investeerders, onze vertrouwde bankpartners en Gigarant aan te vatten."

Marc Coucke, oprichter en voorzitter van Alychlo NV: “Greenyard heeft grote veerkracht, vechtlust en ondernemerschap getoond om weer een gezond bedrijf te worden. Bovendien werkt Greenyard in een aantrekkelijke sector, groenten en fruit, die de komende jaren nog belangrijker zal worden, omdat consumenten steeds meer op zoek gaan naar gezonde consumptieproducten. We kijken ernaar uit om samen het businessplan uit te voeren en nog veel meer.”

Klik hier voor het hele persbericht van Greenyard. 

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group     
www.greenyard.group     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven