Edeka verkoopt bezorgdienst Bringmeister aan investeringsgroep

Tesco start grootste netwerk recyclingpunten voor zacht plastic in VK
Tesco is begonnen met recyclingpunten voor zacht plastic in 171 winkels in het zuidwesten van Engeland en Wales en heeft plannen voor uitrol naar alle grote winkels in het hele land. Dit is de eerste keer dat er in het VK een netwerk van inzamelpunten van deze omvang bestaat voor de inzameling van zacht plastic. De meeste gemeenten zamelen zacht plastic van huishoudens niet in voor recycling en het gaat daarom vaak naar stortplaatsen. De meest voorkomende artikelen die tijdens de proef werden ingeleverd, waren: broodzakken, groenten- en fruitverpakkingen, chipsverpakkingen, saladezakken, zakjes baby- en diervoeding.
Bron: tescoplc.com 

Duitsland: Edeka verkoopt bezorgdienst Bringmeister
Het Duitse supermarktconcern Edeka, dat een belang heeft in de Nederlandse websupermarkt Picnic, verkoopt zijn bezorgdienst Bringmeister aan de Tsjechische investeringsgroep Rockaway. Dit kan de Duitse online concurrentie vergroten. Bringmeister kwam in handen van Edeka na de overname van Kaiser's Tengelmann in 2017. De bezorgdienst is actief in de regio's rond Berlijn en München. Volgens de retailer is de omzet in de afgelopen 3 jaar verdrievoudigd, toch werd er niet geïnvesteerd in verdere uitbreiding. Edeka heeft wel een belang genomen in Picnic en lijkt zich daar nu op te willen concentreren, al blijft het concern wel producten leveren aan Bringmeister.
Bron: retaildetail.eu 

VK: John Lewis waarschuwt voor "pijnlijke" winkelsluitingen
Retailgigant John Lewis heeft gewaarschuwd voor verdere "pijnlijke" winkelsluitingen nu het enorme verliezen heeft geleden als gevolg van de Covid-gerelateerde maatregelen waardoor winkels moesten sluiten. Het concern leed in de periode tot januari een verlies van € 603 mln, tegen een winst van €170 mln een jaar eerder. De retailer zei dat het "niet verwacht" dat al zijn warenhuizen weer open zullen gaan zodra de sluitingsbeperkingen afnemen.
Bron: bbc.com 

Duitse bezorgdienst Gorillas begint in Londen
Gorillas, een bezorgstartup uit Duitsland, heeft zijn diensten geïntroduceerd in Londen. Het bedrijf biedt een volledig assortiment boodschappen vanuit eigen distributiehubs binnen 10 minuten aan. Het Verenigd Koninkrijk is de derde markt in Europa waar Gorillas actief is.
Bron: ecommercenews.eu 

Britse M&S plant kleinere winkel in topwinkel Londen
De Britse retailer Marks & Spencer heeft een voorstel gedaan voor de herontwikkeling van zijn topwinkel in Marble Arch in het centrum van Londen, waarbij de bovenste verdiepingen van het gebouw kantoorruimte zouden worden, aldus het bedrijf. Volgens de voorstellen, waarover M&S overleg wil plegen met de plaatselijke belanghebbenden, zou het een kleinere, gemoderniseerde full-line winkel ontwikkelen op een locatie die het sinds 1930 in gebruik heeft.
Bron: reuters.com 

Nederland: Just Eat Takeaway; marktaandeel wint het van de winst
Na Deliveroo kondigt ook Just Eat Takeaway.com een topjaar aan: het aantal bestellingen via de maaltijdbezorger steeg in 2020 met 42% naar 588 mln. Dat is in lijn met de 46% groei bij concurrent Deliveroo. "2020 was een buitengewoon jaar voor ons", aldus CEO Jitse Groen, waarbij de Covid-pandemie als stuwende kracht fungeerde.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Halvering winst Morrisons verdient "eremedaille", zegt CEO
De directeur van Morrisons, de op drie na grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië, verklaarde dat de halvering van de jaarwinst van de groep een "eremedaille" verdiende, omdat de prioriteit in 2020-21 lag bij het voeden van de natie tijdens de Covid-19-crisis. "Ik draag persoonlijk een halvering van de winst als een eremedaille," vertelde David Potts aan verslaggevers, nadat Morrisons een winst van € 234 mln voor 2020-21 rapporteerde, een daling ten opzichte van de € 476 mln in 2019-20.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven