Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KWS neemt Italiaans tomatenveredelingsbedrijf over

Het Duitse veredelingsbedrijf KWS heeft Geneplanta S.r.l. overgenomen. Het Italiaanse groentezadenbedrijf is gevestigd in Noceto, in de regio Parma. Het bedrijf, dat in 2011 is opgericht, richt zich op de veredeling, productie en verkoop van tomatenrassen. De belangrijkste afzetgebieden zijn Italië en Mexico.

KWS, dat eerder in 2019 Pop Vriend Seeds al overnam, wil groeien in de groentezaden. De afgelopen maanden heeft KWS zich geconcentreerd op de personeelsbezetting van het nieuwe bedrijfsonderdeel dat Pop Vriend Seeds voor KWS is en op het opstarten van de eigen veredelingsactiviteiten in Spanje, Brazilië en Turkije.

Toegang tot genetisch materiaal tomaat
Tomaat is voor de al sterk in de landbouw gevestigde veredelaar een van de belangrijkste groentegewassen ter wereld en 'strategisch de meest relevante', samen met paprika, komkommer, meloen en watermeloen.

"We zijn verheugd het Geneplanta team in de KWS-familie te mogen verwelkomen", aldus dr. Léon Broers, lid van de Raad van Bestuur van KWS en verantwoordelijk voor onderzoek & ontwikkeling en de business unit Vegetables. "Het team heeft binnen een voor de plantenveredelingsindustrie relatief korte tijd een aantrekkelijk tomaten portfolio opgebouwd."  

"Met de introductie van Geneplanta hebben we toegang gekregen tot hoogwaardig genetisch materiaal en zullen we de ontwikkeling van onze eigen tomatenveredelingsprogramma's wereldwijd aanzienlijk kunnen versnellen", voegt Paul Degreef, hoofd van de KWS business unit Vegetables, toe.

Alle activiteiten van Geneplanta zullen worden geïntegreerd in de business unit Vegetables van KWS. De overname is voltooid op 9 maart 2021.

Voor meer informatie:
KWS
www.kws.com 

 

Publicatiedatum: