Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wereldwijde omzet van 3,7 miljard euro

Recordbrekend jaar voor HelloFresh

Bulgarije: SPMI verkoopt 50%-belang in supermarktketen CBA aan CBA Invest
Het Bulgaarse CBA Asset Management zei dat hun eenheid SPMI een overeenkomst heeft gesloten om hun 50%-belang in supermarktketen CBA te verkopen aan het lokale CBA Invest voor € 575.000. 
Bron: seenews.com 

Aldi en Lidl verliezen terrein nu online-boodschappenverkoop in VK nieuwe hoogten bereikt
Aldi en Lidl hebben voor het eerst in meer dan tien jaar een aandeel in de retailmarkt verloren, terwijl het aandeel van Tesco voor het eerst sinds 2016 steeg, te midden van een sterke stijging van online winkelen tijdens de pandemie. De online-verkoop was goed voor een recordaandeel van 15,4% van de markt in de 4 weken tot 21 februari, een stijging ten opzichte van 8,7% vorig jaar, omdat alle grote supermarkten hun voorzieningen voor thuisbezorging hebben verhoogd, volgens marktanalist Kantar.
Bron: theguardian.com 

Rohlik, online-retailer uit Praag, haalt € 190 mln op voor start in Duitsland en andere Europese markten
De in Tsjechië gevestigde online-supermarkt Rohlik Group heeft € 190 mln opgehaald bij investeerders en aangekondigd dat het boekjaar 2020 zal worden afgesloten met € 300 mln aan omzet, wat neerkomt op 101% jaarlijkse groei, en 750.000 klanten in 3 landen. De ronde wordt geleid door Partech, aangevuld door Index Ventures, met deelname van de EBRD, J&T Banka, Quadrille Capital, R2G en bestaande investeerder Enern. De fondsen zullen Rohlik's expansie in de bestaande markten en de introductie in Duitsland en andere internationale markten mogelijk maken.
Bron: eu-startups.com 

Denemarken: Spar opent grote winkel in het centrum van Kopenhagen
Spar Denemarken heeft vorige week een ultramoderne Spar supermarkt geopend aan de St. Kongensgade, een bekende straat in het centrum van Kopenhagen. De nieuwe winkel brengt een uitgebreid assortiment van to-go, gezondere keuzes en lokale producten naar dit bruisende deel van de stad. In mei opent Spar Denemarken nog een winkel in Frederiksberg, met een uitgebreid convenience-gedeelte, inclusief food-to-go, een uitgebreide keuze aan groenten en fruit, verse sappen en het Spar Natural-concept.
Bron: spar-international.com 

Duitsland: Recordbrekend jaar voor HelloFresh
HelloFresh heeft het jaar zeer sterk afgesloten en zag zijn omzet vorig jaar meer dan verdubbelen. In 2021 verwacht het maaltijdbox-bezorgbedrijf een groei van 20 tot 25%. HelloFresh bezorgde in 2020 wereldwijd meer dan 600 mln maaltijden, goed voor een totale omzet van 3,7 mld euro. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een groei van 111%. Het aangepaste bruto bedrijfsresultaat steeg naar 505,2 mln euro, meer dan een vertienvoudiging (!) ten opzichte van 2019.
Bron: retaildetail.eu 

Nederland: Crisp, een online-only supermarkt, haalt € 42,5 mln op voor uitbreiding in Europa 
Crisp, een in Amsterdam gevestigde online-supermarkt gericht op versproducten, heeft €30 mln opgehaald in een Series B-financiering geleid door het toonaangevende Target Global en Keen Venture Partners en de mede-oprichters van Adyen en Takeaway.com. Crisp heeft tot nu toe in totaal € 42,5 mln opgehaald. Het is van plan om het geld te gebruiken om uit te breiden in Nederland en uiteindelijk in heel Europa.
Bron: techcrunch.com 

Spanje: 3.000 banen op de tocht bij El Corte Inglés
De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés gaat als gevolg van de coronacrisis en de verschuiving naar online-verkoop een grote herstructurering doorvoeren. Daarbij zouden zo'n 3.000 banen verloren gaan. Volgens de directie heeft de winkelketen een overschot aan personeel van 3.000 tot 3.500 mensen, zowel winkelpersoneel als kantoorpersoneel. De belangrijkste reden is de toenemende online-verkoop. 
Bron: retaildetail.eu 

Nederland: Ahold Delhaize publiceert Jaarverslag 2020 en doet oproep voor Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2021
Ahold Delhaize heeft haar Jaarverslag 2020 gepubliceerd, een geïntegreerd verslag dat een overzicht geeft van de financiële en niet-financiële prestaties van de onderneming in 2020. Het Jaarverslag 2020 van Ahold Delhaize zal op de agenda staan van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), die zal worden gehouden op 14 april 2021. De agenda (inclusief toelichting) en andere relevante documentatie voor de AVA zijn beschikbaar via deze link.
Bron: aholddelhaize.com 

Spanje: Eroski opent 52 franchisewinkels in 2020
De Spaanse retailgigant Eroski heeft aangekondigd dat het in 2020 52 franchisewinkels zal openen, waarbij meer dan €7,8 mln wordt geïnvesteerd en ongeveer 312 banen worden gecreëerd. De nieuwe winkels, voornamelijk gevestigd in autonome gemeenschappen, omvatten onder meer 9 winkels in Catalonië, 8 in Madrid, 7 in Andalusië en 6 op de Balearen. 
Bron: esmmagazine.com 

Publicatiedatum: