Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kees Mourits (VersSelect):

"Van een voorschot is bij de NOW-regeling geen sprake"

Tholen - De publicatie van de lijst bedrijven gisteren die aanspraak maken op de NOW3-regeling, leverden de nodige reacties op. Zo ook van Kees Mourits van VersSelect uit Oud-Beijerland. Hij heeft er geen moeite mee dat hij in de lijst vermeld staat, maar stoort zich aan het woord 'voorschot' dat door het UWV wordt gebruikt. "Dat is oprecht niet de waarheid."

Kees maakt graag van de gelegenheid uit te leggen hoe de NOW berekend wordt. "Je geeft een schatting op voor je omzet van het betreffende kwartaal. Dit konden we in het geval van NOW3 voor 14 februari 2021 indienen. Dan wordt het bedrag berekend waar je recht op hebt. Iedereen denkt dat dit 90% is, maar in werkelijkheid gaat dit om 68%", vertelt Kees.

"Vervolgens komt er een bedrag uit die berekening die de accountant heeft opgegeven. In ons geval is dat de 124K die in het bericht van gisteren stond vermeld. Van die 124K krijg je 80% uitbetaald, verdeeld over drie maanden. Dus wij kregen gisteren een derde deel (85%), over een maand nog een derde deel (85%) en over twee maanden weer een derde deel (85%). Het restant (20%) krijgen we in oktober bij de definitieve berekening, dus als je het goed hebt ingevuld, krijg je de resterende 20% en als je pech hebt, moet je terugbetalen."

"Al met al is er van een voorschot geen sprake. Het personeel krijgt de 24e van de maand het salaris van januari en wij krijgen 80% van de tegemoetkoming een maand later!"

Voor meer informatie:
Kees Mourits
VersSelect
kees@versselect.nl 
www.versselect.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven