Denemarken: Supermarkt helpt kleine, gesloten winkels om lockdown te overleven

Britse Asda sluit Walmart-tijdperk af met stijgende omzet
Het Britse supermarktconcern Asda heeft zijn 22-jarige bestaan onder Walmart afgesloten met een versnelling van de onderliggende omzet in het kerstkwartaal, dankzij een sterke vraag naar premiumproducten. Asda, dat nu in handen is van de gebroeders Issa en de private-equitygroep TDR Capital, rapporteerde een stijging van de vergelijkbare omzet met 5,1% in de drie maanden tot 31 december; een verbetering ten opzichte van de groei van 2,7% in het derde kwartaal.
Bron: reuters.com 

Rusland: Magnit heeft plannen voor AGF-e-platform
De Russische foodretailer Magnit richt zich tussen 2021 en 2025 op het verbeteren van de winstgevendheid, gedreven door een grotere afzetdichtheid en nieuwe technologieën, heeft het bedrijf gemeld. Het Russische retaillandschap veranderde in 2020 toen de coronapandemie consumenten thuis hield en de vraag naar e-commerce en goedkopere goederen aanwakkerde. Magnit zei dat het een AGF-e- platform zou creëren, dat 5% van de omzet van het bedrijf zou kunnen genereren, om beter te kunnen concurreren met rivaal X5, die Magnit een paar jaar geleden in omzet voorbijstreefde.
Bron: esmmagazine.com 

Denemarken: Supermarkt helpt kleine, gesloten winkels om lockdown te overleven
De Deense supermarktcoöperatie Kvickly heeft toegezegd een deel van de extra winst die zij maakt tijdens de sluiting van kleinere winkels als gevolg van het coronavirus opzij te zetten en te gebruiken voor marketingdoeleinden om hen te helpen bij een succesvolle heropening. Kvickly meldde dat het de opbrengsten uit de omzet van non-foodartikelen aan gesloten winkels zou schenken voor gebruik in marketingcampagnes bij de heropening van hun deuren. Dat zou neerkomen op ten minste € 1,14 tot 1,63 mln, maar nog meer als de huidige sluiting tegen het coronavirus na 1 maart wordt verlengd.
Bron: reuters.com 

Oekraïne: AMCU staat Silpo toe supermarktketen Furshet te kopen
Het antimonopoliecomité van Oekraïne (AMCU) heeft Silpo-Food, een lid van de Fozzy Group (Kyiv), toestemming gegeven om de supermarktketen Furshet te kopen. Silpo kondigt een voorlopige overeenkomst aan voor de overdracht van enkele supermarkten. "Silpo-Food heeft een voorlopig akkoord bereikt met Furshet over de mogelijkheid om een deel van de supermarkten die onder het handelsmerk Furshet opereren, over te dragen aan het management van Silpo-Food. De uitvoering van het project zal beginnen als toestemming wordt verkregen van de AMCU," verklaarde de persdienst van de Fozzy Group aan Interfax-Oekraïne.
Bron: en.interfax.com.ua


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven