In samenwerking met Wageningen University & Research

Nederland steunt Pakistaanse pootaardappeltelers in verhogen van hun productie

De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden was gastheer bij de start van een capaciteits opbouwproject voor kleine aardappeltelers in Punjab, Pakistan.

Het twee en een half jaar durende project, dat wordt gesteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), is bedoeld om de productiviteit en duurzaamheid van 960 kleine aardappeltelers in vier kerndistricten van Punjab (Sahiwal, Okara, Kasur en Pakpattan) te helpen vergroten en heeft speciale aandacht voor de versterking van de rol van vrouwen. Het project zal worden uitgevoerd door het Center for Agriculture and Biosciences International (CABI) en Wageningen University & Research.

Het evenement werd bijgewoond door Syed Fakhar Imam, de federale minister voor nationale voedingszekerheid en onderzoek, Babar Bajwa, de regionale CABI-directeur voor Aziƫ en Afaq Tiwana, de voorzitter van de Pakistan Farmers Asscoiates. Janny Vos, van CABI en Herman Schoorlemmer van Wageningen University Research namen virtueel deel aan het evenement.

Een groepsfoto na de introductie van het capaciteitsopbouwproject voor kleine aardappeltelers in Punjab (Foto: Netherlandsandyou.nl)

In zijn welkomstwoord zei de Nederlandse ambassadeur Wouter Plomp (derde van links op de groepsfoto) dat voedingszekerheid wereldwijd een groeiend probleem is, vooral in deze regio als gevolg van de klimaatverandering en de snelle bevolkingstoename. "Het is een uitdaging voor Pakistan om aan de vraag naar voedzame voeding te voldoen en Nederland beschikt over kennis, technologie en vaardigheden om Pakistan te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Zo importeert Pakistan bijvoorbeeld 13.000 ton pootaardappelen per jaar uit Nederland."

De minister van Nationale Voedingszekerheid en Onderzoek waardeerde de steun van de Nederlandse regering bij de capaciteitsopbouw van telers en gaf aan dat de regering zich inzet voor de versterking van de tuinbouwsector, aangezien deze de ruggengraat van de Pakistaanse economie vormt. De minister erkende de prestaties van Nederland in de tuinbouw en hoopte dat de Pakistaanse telers technieken en vaardigheden zullen verwerven om hun opbrengsten te verhogen.

Voor meer informatie: netherlandsandyou.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven