digitale bevrachter en vervoerder

Sennder geeft SaaS-platform in licentie aan Zeitfracht

Sennder, een digitale wegverlader, en Zeitfracht, het in Berlijn gevestigde logistieke bedrijf, zullen de digitalisering van het Europese wegvervoer bevorderen via een nieuw strategisch partnerschap. Zeitfracht zal al zijn transportprocessen digitaal in kaart brengen via het nieuwe Software-As-A-Service (SaaS) platform van sennder, sennOS. Jaarlijks zal meer dan 100 miljoen kilometer aan vrachtwagenritten worden aangestuurd via het digitale platform van sennder.

Zeitfracht is de eerste partner die sennders SaaS-transportmanagement- en besturingssysteem, sennOS, gaat gebruiken. De gedigitaliseerde oplossing zal Zeitfracht helpen om een vloot van 300 vrachtwagens en 800 wissellaadbakken efficiënt te beheren. De zichtbaarheid van de ritten zal toenemen dankzij de geïntegreerde GPS van sennder en de routes zullen worden geoptimaliseerd met behulp van de eigen algoritmen van sennder.

Zeitfracht en sennder zetten zich in om de logistieke sector geschikt te maken voor een duurzame toekomst. Met behulp van gegevens om de route-efficiëntie te optimaliseren, maakt sennOS het mogelijk het aantal lege vrachtkilometers te verminderen, de milieu-impact van vrachtvervoer over de weg te verminderen en de transportkosten te verlagen.

Zeitfracht wordt nu al beschouwd als een pionier in de logistieke sector en het partnerschap zal het digitale transportaanbod van Zeitfracht versnellen, waardoor het bedrijf in de voorhoede van de wegtransportlogistiek komt te staan. sennOS verbetert niet alleen de zichtbaarheid van ritten en optimalisatie van routes, het verbindt ook rechtstreeks verladers met transportbedrijven en biedt een digitale interface voor facturering, dispatching en gecentraliseerde boeking. Deze digitalisering en, in sommige gevallen, automatisering van de dagelijkse activiteiten creëert operationele efficiëntie in het hele transportecosysteem.

Na zijn Serie D-financieringsronde is dit de tweede opmerkelijke aankondiging van sennder in 2021. De Series D-fondsen zullen de innovatieve technologie van sennder laten groeien en ontwikkelen en geografische expansie stimuleren, waarbij de nadruk ligt op het repliceren van succesvolle partnerschappen. Dit partnerschap geeft sennder een aanwezigheid in 14 markten, brengt nieuwe gebruikers naar zijn platform en toont met dit type een wederzijds voordelige overeenkomst aan, wat sennder beschouwt als de sleutel tot zijn ontwikkeling.

David Nothacker, directeur en mede-oprichter van sennder: "Ik ben verheugd om samen te werken met een ander zwaargewicht in de sector, Zeitfracht. We weten dat ons groeiende Saas-aanbod de sleutel is tot de volgende fase van onze ontwikkeling, en het is verheugend om een toonaangevende logistieke speler te hebben die sennOS volledig overneemt. Door onze technologie te selecteren voor het beheer van haar vloot, heeft Zeitfracht onze digitale logistieke oplossing een belangrijke bevestiging gegeven. Wij zetten ons in voor de digitalisering van de sector en hebben € 88 mln van de Series D-financiering besteed aan de groei en ontwikkeling van onze technologie: iets waar Zeitfracht direct van zal profiteren."

Met bestaande partnerschappen met Scania, Siemens en Poste Italiane en door transportdiensten te leveren aan meer dan 10 organisaties die genoteerd zijn in de Duitse DAX 30, en 11 bedrijven die deel uitmaken van de Euro Stoxx 50, is sennder gebouwd op samenwerking.

Dominik Wiehage, directeur van Zeitfracht: "Wij zijn ervan overtuigd dat de volledige toepassing van het sennOS-platform ons naar de volgende fase van onze digitalisering zal brengen. Deze overeenkomst brengt ons in een positie om onze hele procesketen te revolutioneren en onszelf uit te rusten met een afzetkanaal dat klaar is voor de toekomst. We kijken uit naar de samenwerking met het jonge en dynamische team van sennder."

James Hartwell
+44 203 7551 608
james.hartwell@kekstcnc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven