Tatsiana Lysenka, Fruit Queen BV

"Binnenkort ook afzet op de West-Europese markt”

Tholen – Zes jaar geleden werd Fruit Queen omgevormd van een klein eenmanszaakje tot een groothandelaar in groenten en fruit. Het bedrijf is vooral sterk gericht op de import van groenten uit Marokko en de export richting de retail in Oost-Europese landen als Rusland, Belarus en Oekraïne. Toch ziet directrice Tatsiana Lysenka verdere mogelijkheden voor Fruit Queen op de markt dichter bij huis. 

Vooral in Marokkaanse producten is het bedrijf sterk

In  2020  werden gember en limes uit Brazilië aan het groenten- en fruitpakket toegevoegd bij het bedrijf. “Zo hebben we meer producten ter beschikking voor onze klanten,” vertelt Tatsiana. “Daarnaast zien we ook kansen op de West-Europese markt waar we onze groenten en fruit ook willen gaan verkopen. Ieder jaar importeren we immers meer volumes aan paprika’s, tomaten, aubergines, chilipepers, komkommers en nog veel meer producten. Daarmee hebben we de mogelijkheid om verder uit te breiden richting andere landen.”

Tatsiana Lysenka en het team van Fruit Queen

Fruit Queen onderhoudt voor de import goede banden met de telers. Daarmee houdt het bedrijf volgens Tatsiana de controle over de hele keten van het veld tot aan het schap van de supermarkt. “Dat is echt een verschil met zes jaar geleden toen we vooral als handelaar/bemiddelaar optraden op de markt en onze spullen verkochten voordat het bij ons in de loods stond. Nu verkopen we echter niets meer zonder dat onze keurmeesters het hebben onderworpen aan de kwaliteitseisen van onze klanten. Daarmee hebben we de service sterk kunnen verbeteren en weten we precies welke producten er bij ons langskomen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen want we hebben in de afgelopen jaren onze omzet steeds verder zien stijgen. Een grote ontwikkeling is dat we een exclusieve strategische alliantie zijn aangegaan met Omar Mounir farm met 164 hectare de grootste paprikateler van Marokko. Ook voor 2021 verwachten me deze nieuwe ontwikkeling weer een verdere stijging."

Aan de andere kant is de handel op Rusland steeds moeilijker geworden voor de AGF-handelaren in de Europese Unie. Toch geeft Tatsiana aan dat ze bij Fruit Queen niet anders gewend zijn om producten te vermarkten in Oost Europa. “We hebben  trouwe leveranciers en trouwe klanten en we zijn dan ook zeer dankbaar voor het vertrouwen dat zij ons team geschonken hebben de afgelopen jaren en we zien door de goede samenwerking met al onze partners de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Voor meer informatie:
Fruit Queen
Tatsiana Lysenka
Oosteinde 5
2991LG, Barendrecht
T: +31 (0)624255756
E: info@fruitqueen.nl
W: www.fruitqueen.nl     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven