zekerheid tot 2044

Standplaatsgarantie voor groothandelsmarkt Hamburg verlengd

De standplaatsgarantie van de groothandelsmarkt Hamburg voor groenten, fruit en bloemen wordt tot en met 31 december 2044 verlengd. Dat heeft de Senaat van Hamburg besloten. Hiermee krijgen de bedrijven die op het terrein in de stad gevestigd zijn een planningsperspectief voor nog eens tien jaar.

Senator voor economie Michael Westhagemann: "Bedrijven hebben een duidelijke horizon nodig om investeringen te kunnen doen en de voor hen belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Dit geven we de 350 kleine en middenstandsbedrijven die op de groothandelsmarkt gevestigd zijn nu met de standplaatsgarantie tot eind 2044. Dat maakt deze locatie sterker, ondersteunt het in stand houden van arbeidsplaatsen en zorgt voor belastinginkomsten. Voor de bedrijven uit de importhandel, de groothandel en de retail, evenals de telers uit Hamburg en omgeving, is dat goed nieuws."


Groothandelaren in de centrale hal van de groothandelsmarkt tijdens een bezoek van Freshplaza in 2018

Uitstekende ligging
Eliane Steinmeyer, directeur van de groothandelsmarkt Hamburg voor groenten, fruit en bloemen: "Hiermee wordt de toekomst van onze huurders en de verzorging van de Noord-Duitse bevolking met gezonde voeding veiliggesteld. Voor ons als het groene hart van de stad telt vooral de versheid. Met haar uitstekende ligging op het 27 hectare grote terrein heeft de groothandelsmarkt een beslissend strategisch voordeel: direct aan de haven met het centraal station om de hoek en de autosnelweg direct voor de deur, is het grootste verscentrum van Duitsland zowel voor de regionale telers alsook voor de producten van over de hele wereld verkeerstechnisch gezien optimaal gelegen.“

Jaarlijkse productoverslag ter waarde van 2 miljard euro
De groothandelsmarkt voor groenten, fruit en bloemen voorziet sinds bijna zestig jaar Noord-Duitsland, Scandinavië en Oost-Europa van verse producten. Het leveringsgebied omvat tegenwoordig circa tien miljoen mensen. De groothandelsmarkt vormt een belangrijke leveringsbron voor weekmarkten, gespecialiseerde winkels, de horeca, cateraars, ziekenhuizen, kantines en supermarkten. De hier gevestigde telers en groothandelaren zijn overwegend familie-bedrijven die deels reeds in de vierde of vijfde generatie actief zijn. Per jaar worden er op de groothandelsmarkt in Hamburg circa 1,5 miljoen ton producten overgeslagen met een volume van circa twee miljard euro.

Continue verzorging met een verscheidenheid aan verse producten
Als stedelijk bedrijf voelt de groothandelsmarkt Hamburg zich verplicht om op een centrale plaats de continue verzorging met een verscheidenheid aan verse producten te garanderen. De betekenis van de groothandelsmarkt weerspiegelt zich ook in het feit dat het handels- en opslagoppervlak volledig benut wordt. Zeven dagen per week, rondom het uur, zorgen de 350 kleine en middenstands-bedrijven er met hun circa 3.200 werknemers voor dat circa 6.000 zakelijke klanten groenten, fruit en bloemen uit zowel regionale teelt alsook vanuit de hele wereld in de beste kwaliteit vroeg in de morgen ter beschikking hebben.

In zoverre het zich laat verenigen met de basisfunctie voedsel-verzorging, zal het terrein ook voor de stad geopend blijven voor verschillende doeleinden. Daartoe horen reeds bestaande evenementen zoals de jaarlijkse food market, open air concerten en het project 'Mehr Theater', maar ook andere formats.

Voor meer informatie:
https://www.grossmarkt-hamburg.de/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven