Carrefours overname van supermarktketen Supersol kost 338 banen

VK: Aldi geeft alle winkelbedienden een nieuwjaarsbonus 
Aldi heeft de bijdrage van haar winkelbedienden erkend door hen een nieuwjaarsbonus te geven en de minimum uurtarieven vanaf 1 februari 2021 te verhogen. Alle 30.000 winkelmedewerkers van Aldi zullen profiteren van de loonsverhoging, waarbij Aldi een landelijk minimum uurtarief van €10,76 betaalt (voorheen €10,59). Wie binnen de M25 werkt, verdient €12,47 per uur in plaats van €12,28. Winkelbedienden kunnen landelijk nu na 3 jaar tot € 11,91 verdienen en € 12,75 na twee jaar in Londen gewerkt te hebben.
Bron: aldipresscentre.co.uk

VK: Deliveroo stelt Next directeur Simon Wolfson als niet-uitvoerend directeur aan
Volgens het Britse Deliveroo heeft directeur Simon Wolfson zich bij de raad van bestuur aangesloten als niet-uitvoerend directeur, kort nadat een nieuwe financieringsronde het bedrijf op meer dan € 5,7 mld waardeerde. Deliveroo oprichter en uitvoerend directeur Will Shu zei dat Wolfson grote kennis en inzicht aan de Raad van Bestuur zou bijdragen.
Bron: reuters.com 

Spanje: Carrefours overname van supermarktketen Supersol kost 338 banen
De Franse multinational Carrefour heeft met de overname van Supersol groen licht gekregen door de nationale markt- en concurrentiecommissie, maar dat zal 338 mensen hun baan kosten. Volgens vakbond Comisiones Obreras is het doel van de nieuwe eigenaren om vanwege financiële en organisatorische redenen het Labour Force Adjustment Plan toe te passen. Het doel is om ontslagen te voorkomen en besparingen te realiseren die de rekeningen en het concurrentievermogen van het bedrijf zullen verbeteren.
Bron: euroweeklynews.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven